Nisan ayı içerisinde kutlanacak olan turizm haftası boyunca görkemli etkinlikler gerçekleştirilmesi için çalışmalara şimdiden başlandı.
Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen başkanlığında Kuşadası Belediye Binası'nda düzenlenen toplantıya, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, Kuşadası Rehberler Derneği Başkanı Ali Karapınar, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Yurttutan ve turizmciler ile Kuşadası Turizm Danışma Müdürlüğü çalışanları katıldı.
Yaklaşık iki saat süren toplantıda, turizm haftası kutlamaları ile ilgili bir dizi kararlar alındı. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, bu yıl turizmde seferberlik ilan ettiklerini belirterek, bu nedenle sezona görkemli bir giriş yapmak amacıyla 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm haftası etkinliklerini bir şölene dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi. Turizm haftasının bir karnaval havasında geçmesi için tüm kurumların her türlü desteği vereceğini kaydeden Kaymakam Esen, “Bu kapsamda, folklor ekipleri gösteriler yapacak, ayrıca okullar arası halk oyunları yarışması düzenlenecek. Turizm haftası kutlamalarına ilçemizdeki tüm oteller katılım gösterecek ve her otelin animasyon grupları ayrı ayrı gösteriler yapacak. Açılış kokteylinin ardından bir hafta sürecek etkinliklerde her meslek gurubu kendi özgün kıyafetleri ile etkinliklere katılacak ve tüm otellerin çalışanları arasında yemek yarışması yapılacak. Bunun yanında yemek fuarı ve meydanda halk konserleri gerçekleştireceğiz” dedi.