Geçen yıl yapılan ve halkın beğenisini kazanan yeni yol ve kaldırım çalışmaları, bu yıl kaldığı yerden devam ediyor. Kuşadası adeta dev bir şantiyeye dönüşürken, yapılan planlama çerçevesinde başlayan özellikle yol, kaldırım ve yeşillendirme çalışmaları kısa süre içerisinde tamamlanacak.
Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün'ün başlattığı çalışma doğrultusunda hazırlıklarını tamamlayan belediye ekipleri, şehir merkezinde yol ve kaldırım çalışmalarına başladı.
Cuma Pazarı olarak bilinen Candan Tarhan Bulvarında kaldırım çalışmaları ile Güvercinada yolu olarak da bilinen Liman Caddesi ve Devrim Sokak'taki yol ve kaldırım çalışmaları tamamlanarak trafiğe açıldı. Yapılan yol ve kaldırım çalışmaları vatandaşların beğenisini kazanırken, yapımı devam eden Tarihi Kaleiçi'ndeki zemin değiştirme işlemi de sona ermek üzere. Öte yandan Sahil Siteleri için hazırlanan sahil projesi kapsamındaki örnek yol ve kaldırım çalışmaları da başladı. Halkın beğenisine sunulacak yol ve
kaldırımların beğenilmesi halinde yapımına başlanacak ve kısa sürede bitirilecek. 
Öte yandan harabe haline gelen Liman Caddesi üzerindeki Güvercinli Park ile şehir merkezindeki Uğur Mumcu ve Yunus Emre parklarında başlatılan yenileme çalışmaları devam ediyor. Parklarda yapılan çalışmalar iki hafta içerisinde tamamlanacak. Yol ve kaldırım çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, şöyle konuştu: "En çok şikayet aldığımız konulardan biri yol ve kaldırımlardı. Hazırladığımız plan çerçevesinde çalışmalara başladık. Kuşadası modern bir
turizm kentine yakışan yollara kavuşmaya başladı. Halkımızdan çok olumlu tepki alıyoruz. Yol ve kaldırım çalışmalarımız önümüzdeki yıl da aralıksız devam edecek. Birkaç yıl içerisinde Kuşadası'nda asfaltlanmamış yol, yapılmamış kaldırım kalmayacak."