Sezeryanın bir ameliyat olduğunu ve normal doğuma göre daha çok risk taşıdığını belirten Kuşvuran, ''Sezeryan, karnın açılarak bebeğin çıkarıldığı bir doğum yöntemi. Normal doğuma göre cerrahi riski, kanama riski daha fazla oluyor. Doğum sonrasında annenin tekrar toparlanma süresi uzayabiliyor. Hekimlerin normal doğuma öncelik vereceklerini düşünüyorum." diye konuştu.

Sevgi Hastanesi'nde ikinci çocuğunu dünyaya getiren Sema Kaplan da anne adaylarına normal doğum yapmalarını önerdi. İki çocuğunu da normal doğum ile dünyaya getirdiğini vurgulayan Kaplan, normal doğum sonrasında kendisinin ve çocuğunun sağlıklı olduğunu ifade etti. Bazı arkadaşlarının normal doğum yapabilecekleri halde sezeryanla doğumu tercih ettiğini belirten Kaplan, sezeryan sonrasında eski sağlıklarına kavuşmalarının zaman aldığını belirtti.

Anne sorumluluğunun henüz hamilelik döneminde başladığını söyleyen Sema Kaplan, ''Ben ikinci kez annelik duygusunu tattım. İlk çocuğuma da normal doğumla sahip oldum. Normal doğum yapabilecek anne adaylarının sezeryanla doğumda ısrar etmemeleri gerekir." şeklinde konuştu.