Harun Kolçak, 1991'de ilk albümü 'Beni Affet'te yer alan 'Yıllar' adlı şarkısını 'Best Of' albümüne koymak için Sezen Aksu'nun kendisine izin vermediğini açıkladı. Sözü Sezen Aksu, müziği Onno Tunç'a ait olan şarkıyı yeni albümüne koymak isteyen popçu, ' Sezen Aksu ile Onno Tunç'un kızları Ayda ve Selin'le görüştüm. İki taraf da izin vermedi. Kulağıma gelen bazı gerekçeler var ama bunları da açıklamayacağım' dedi.
Albüme 'Yıllar' parçasını koymaktan vazgeçmek zorunda kalan Kolçak, Aksu'nun tavrı karşısında çok şaşırdığını da gizlemedi. 'Yıllar'ın kendisine mal olduğunu söyleyen Kolçak 'Her konserimde Onno Tunç'u anarım. Ona benim kadar vefa gösteren bir sanatçı daha yoktur. Onun adına albüm yapıldı, oraya bile davet etmediler' diye konuştu.

HOCALIK İÇİN MÜZİKAL KAPASİTESİ YETERLİ DEĞİL

Kolçak, 'Yıllar'ı okuması yönünde hayranlarından gelen isteklerin de sürdüğünü belirtti. Müzik piyasasında 'Sezen Aksu'nun öğrencisi' olarak lanse edilmekten hoşlanmadığını dile getiren ünlü şarkıcı 'Benim hocam Aksu değil. Zaten Sezen Aksu'nun müzikal kapasitesi hoca olmak için yeterli değil. Ben Onno Tunç'un öğrencisiydim ve onun desteğiyle ilk albümümü yapmıştım' dedi.

En büyük aşkı Onno Tunç'tu

HARUN Kolçak'ı meşhur eden 'Yıllar'ın müziğini yapan Onno Tunç, Sezen Aksu'nun hem aşk hem de müzik hayatında önemli bir yere sahip oldu. Tunç ile 10 yıl boyunca aşk yaşayan Aksu, 1996'da kendi kullandığı uçağın düşmesi sonucu Tunç'un ölmesiyle yıkıldı. 6 ay evden çıkmayan Aksu, aynı yıl Onno Tunç'a ithafen 'Düş Bahçeleri' adlı bir albüm çıkarttı. 'Yalnızlık Senfonisi', 'Ben Sende Tutuklu Kaldım', 'Gidiyorum' şarkılarını da onun için yaptı./akşam