Sezen Aksu, Mehmet Barlas'ın 'Türkiye’de ve dünyada sizi etkileyen isimler kimlerdir?' sorusuna;
"Yolun başındayken Ajda Pekkan beni çok etkiledi. 70’li yılardan bahsediyorum ve o da çok genç o zamanlar. İlk defa başkaldıran bir kadın ve ben de lise son sınıftayım. Hüzünlü, zor, oldukça sert bir dönemden geçiyorum ve onun şarkılarıyla atlatmayı başardım... " diyerek yanıt verdi.

İngiliz şarkıcı Amy Winehouse'un ölümüyle derinden sarsıldığını söyleyen Sezen Aksu; "Beni son zamanlarda en çok etkileyen şey, seneler önce Fredy Mercury öldüğünde hissettiğim şey; deli gibi ağlamıştım, Amy Winehouse’un ölümü oldu. Beni perişan etti. Bu dünyaya dayanamadığı için gitti kız. Eşsiz, olağanüstü bir kapasitesi vardı. Naif, kırılgan bir kız çocuğu bu hayata katlanamadı. Hala durmadan dinlemeye devam ediyorum, içimi titretiyor." dedi.

 Aksu'nun Türkiye'de beğendiği sesler
Sezen Aksu; " Türkiye’de Şebnem Ferah’ı kıymetli ve özel bulurum. Genç yaşına rağmen sert hayatı oldu. Bu kadar efendi ve ağırbaşlı acı çekebilen bir kız... İçinde olan bitenleri süzgeçten geçirerek yazabilen bir insan... Tabii ki Tarkan’ı, Nükhet’i kıymetli bulurum. Nilüfer’in sesi bir yana dünyadaki diğer sesler bir yana diye düşünürüm." sözleriyle açıkladı.