Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise ilçede seyyar balıkçılığın olmaması gerektiğini belirterek “Ancak, seyyar balıkçılar tuttuğu balığı satıyor balık tutmayıpta aç mı kalsın” ifadelerini kullandı.
Seyyar balıkçılık sorunuyla ilgili görüşlerini dile getiren Didim Manavlar ve Balıkçılar çarşısı esnaflarından Mustafa Tanyeri sorunu defalarca iletmelerine rağmen belediyenin ve yetkili kurumların bir çözüm bulmadığını söyledi. Tanyeri, “Defalarca bu konuda görüşmeler yaptık. Biz artık günde 1 kg balık satamaz hale geldik. Bizler işyerimizin vergisini, elektriğini, suyunu öderken, yanımızda çalışanların maaşlarını verirken neler çektiğimizi kimse bilmiyor. Seyyar balıkçılık yapanlar ise faturasız, vergisiz denetimsiz şekilde çalışıyorlar. Konuyla ilgili İlçe Tarım Müdürlüğü"nü arıyoruz onlar topu zabıtaya atıyor, zabıtayı arıyoruz onlar olayı İlçe Tarım Müdürlüğü"ne atıyorlar biz ortada kaldık. İş yapamaz hale geldik. Bir an önce bu olayla ilgili önlem alınmasını istiyoruz. Tüm çarşı esnafı bu durumdan rahatsız. Çarşı bomboş. Kimse gelip burada bir şey almıyor akşama kadar oturuyoruz” sözleriyle seyyar balıkçılara tepki gösterdi. Balıkçılar ve Manavlar Çarşısında balıkçılık yapan tüm esnaflar Tanyeri"nin yaptığı açıklamalara destek vererek, yetkili mercilerin sorunu en kısa sürede çözmelerini beklediklerini ifade ettiler.
İlçede yerleşik olarak balıkçılık yapan esnafların, seyyar balıkçılara yönelik yaptığı eleştirilere seyyar balıkçılık yapanlarda kayıtsız kalmazken kendilerine yönelik yapılan eleştirilerin asılsız olduğunu ileri sürdüler. Konuyla ilgili açıklama yapan Seyyar Balıkçılardan Mahmut Enç ve Can Sacit Gürcan dile getirilen konuların gerçekleri yansıtmadığını belirterek şunları dile getirdiler: “Biz bu devlete basit usulde vergi veren mükellefler olup, vergi levhalarımızı araçlarımızda bulundurmaktayız.Yerleşik balıkçılar satış yapamadıklarından şikâyetçiler. Bizden yüksek fiyat söyledikleri için satış yapamıyorlar Biz her gün sabah Altınkum iskelesinden taze balık alarak halkın ayağına kadar götürüyoruz. Şahsımıza yönelik yapılan eleştirileri doğru bulmuyoruz. Ailelerimizin geçimi için bu işi yaptığımızı bildirmek isteriz.”şeklinde konuştular.
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ilçede yerleşik balıkçılar ile seyyar balıkçılar arasında yaşanan sorunla ilgili yaptığı değerlendirmede “Seyyar balıkçı aslında olmaması lazım ama bu adamlar balık tutuğu satıyor balık tutmayıpta aç mı kalsın. Burası deniz bölgesi Seyyarın sattığı balık başka, balıkçı başka; Her seyyar balıkçıya bir zabıta vermemiz de mümkün değil”diye konuştu