Polis çaresiz bekledi. Kadın 2 gün yemedi, içmedi ama 2 gün direnebildi. Sonunda tuvalet ihtiyacını gideren kadından toplam ağırlığı 975 gram olan 105 kokain kapsülü çıktı.

Narkotik polisine yapılan bir ihbarda, Brüksel’den Türkiye’ye gelen Beatrix Orsala A.’nın kurye olduğu ve midesinde uyuşturucu taşıdığı bilgisi verildi. Bunun üzerine harekete geçen polis, hamile olduğu için Atatürk Havaalanı’nda ışınlı kontrol cihazında geçmeden Türkiye’ye giriş yapan 2 çocuk annesi kadını takip etmeye başladı. Türkiye’ye ilk kez gelen kadın Fatih’te bir otelin önünde gözaltına alındı.

7 AYLIK HAMİLE ÇIKINCA HİÇBİR İŞLEM YAPILAMADI

Polisin yaptığı sorgulamada Beatrix Orsala A., suçunu kabul etmedi. Hamile olduğunu söyleyen kadının doğruyu söyleyip söylemediğinin anlaşılması için Macar kadın, muayene edilmek üzere hastaneye götürüldü. Bir kadın doğum uzmanın kontrol ettiği Beatrix Orsala A.’nın 7 aylık hamile olduğu belirlendi.

RÖNTGEN DE ÇEKİLEMEDİ DOĞAL YOLLA DÜŞÜRMESİ BEKLENDİ

Macar kadının hamile olması nedeniyle midesinde uyuşturucu taşıyan kuryelerin tespitinde kullanılan röntgen yöntemi kullanılamadı. Bu yöntem bebeğe zarar vereceği gerekçesiyle kullanılamayınca, Beatrix Orsala A.’nın uyuşturucuyu doğal yollarla düşürmesi beklendi. Ancak hamile kadın tuvalete çıkmamak için 2 gün boyunca yemek yemedi, su içmedi. Açlık ve susuzluğa 2 gün dayanabilen kadın suçunu itiraf edip, midesindeki kokain dolu kapsülleri doğal yolla çıkardı.

105 KAPSÜLDE 975 GR KOKAİN

Hamile olduğu için uyuşturucu şebekesinin özellikle seçtiği belirtilen Beatrix Orsala A. midesinden içleri kokain dolu 105 kapsül çıktı. Tartılan kokainin toplam ağırlığının 1 kilogama çok yakın olduğu anlaşıldı. Adliyeye sevkedilen kadın tutuklanarak cezaevine gönderildi.