SİİRT’in Pervari İlçesi Belenoluk Jandarma Karakolu’na 6 askerin şehit olduğu 11 askerin de yaralandığı saldırıyı düzenleyen PKK’lı teröristlerin yörede özel günlerde giyilen kıyafetler giyip ’düğüne gidiyoruz’ diyerek kiraladıkları minibüsün iki seferiyle geldiği ortaya çıktı. Saldırıyla ilgili göz altına alınan aralarında 2 köy korucusunun da bulunduğu 24 kişinin soruşturması sürüyor. PKK’lıların canlı kalkan yaptığı öğretmenlere ise dönüşümlü olarak 15’er günlük idari izne çıktı.
 
Pervari’nin Belenkoluk Köyü Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristler geçen cumartesi gecesi roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledikleri saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı. Aralarında Belenoluk Jandarma Komutanı Astsubay Erdam Canbulat’ın da bulunduğu 6 asker şehit olurken, 11 askerin de yaralandığı yaklaşık 10 saatlik çatışmada ölü ele geçen 3 PKK’lının ’Rızgar’ kad adlı İlyas Ölçen, ’Azat’ kod adlı Serbülent Yılmaz ve Iraklı ’Vejin’ kod adlı Nergiz Pirod oldukları saptandı.
 
MİNİBÜSLE ’DÜĞÜNE GİDİYORUZ’ DİYE GELMİŞLER
 
PKK’lı teröristler Belenoluk Köyü’ne kendilerinin düğüne giden davetli görüntüsü vererek geldiği saptandı. Soruşturmada ulaşılan bilgilere göre yörede düğün ve özel günlerde giyilen kıyafetler giyen teröristler cumartesi günü beyaz bir minibüsle geldi. Bir grup teröristi bırakan minibüs, köyden ayrıldıktan sonra ikinci sefer yaparak yine köye PKK’lıları getirip bıraktı. Böylece güvenlik birimlerinin ve korucuların dikkatini çekmeden Belenoluk’a sızan PKK’lılar havanın kararmasıyla birlikte köye yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Belenoluk Jandarma Karakolu’na Biksi makineli tüfek, roketatar, uzun namlulu silahlar ve bombalarla saldırdı.
 
24 KİŞİ GÖZALTINDA
 
Pervari İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, saldırıyla ilgili soruşturmasını sürdürüyor. Jandarma aralarında 2 geçici köy korucusunun da bulunduğu 24 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki sorguları sürüyor.
Köy muhtarı ve diğer kişilerin söylediklerinin aksine Belenoluk Köyü’nde kimsenin kaybolmadığı belirlendi.
 
ÖĞRETMENLERE DÖNÜŞÜMLÜ İZİN
 
PKK’lıların saldırı sırasında Jandarma Karakolu’na 80 metre uzaklıktaki Belenoluk İlköğretim Okulu’na ve hemen yanındaki lojmana sızarak ’canlı kalkan’ olarak kullandığı ve gece boyuncu ölümle burun buruna gelen 16 öğretmene dönüşümlü olarak idari izin verildi. Bugün 15 gün izin verilen 10 kadın öğretmen köyden ayrılarak memleketlerine gitti. Kadın öğretmenlerinin dönmesinin ardından 6 erkek öğretmenin 15 gün izne gideceği belirtildi.
 
Bu arada Belenoluk İlköğretim Okulu’nda bugün 2 sınıfta ders yapıldı. Taşımalı eğitim yapılan okula 5 ayrı köyden gelen öğrencileri öğretmenler 2 sınıfta toplayarak, eğitimi sürdürdü.
 
Siirt Valisi Musa Çolak, dün ziyaret ettiği köyde öğretmenlere moral verip, incelemelerde bulunmuştu.
 
DHA