TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinde yapılan ihalede, TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel başkanlığındaki ihale komisyonu, ihaleye katılan firmaların nihai tekliflerini açıkladı.

Buna göre en düşük teklifi 184 milyon 61 bin 53 lira ile Varyap-Uzunlar A.Ş. İş Ortaklığı verdi.

Diğer teklifler ise şöyle:

“Afa Prefabrik Beton Sanayi Ticaret A.Ş-OG İş Ortaklığı 226 milyon 800 bin lira, Makyol İnşaat Sanayi Turizm Ticaret A.Ş ve Alsim Alarko Sanayi Ticaret A.Ş İş Ortaklığı dün verdiği teklif olan 298 milyon 502 bin 640 liralık teklifi yeniden sundu, Kalyon İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. ve ÖZKA İnşaat A.Ş İş Ortaklığı 193 milyon 690 bin lira, EMAY İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret A.Ş 227 milyon 500 bin lira.”

İhale komisyonunun nihai kararını en kısa sürede açıklaması bekleniyor.

TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel, gazetecilerin, ihale sonucunun ne zaman belli olacağı sorusu üzerine, değerlendirme yapacaklarını belirterek, “İncelemeyi bitirelim en yakın zamanda açıklamayı yapacağız” dedi.

İhalede en düşük teklifi veren Varyap-Uzunlar A.Ş. İş Ortaklığı'ndan Varyap Proje Koordinatörü Sebahattin Göztok ise gazetecilerin “hayırlı olsun” demesi üzerine yaptığı açıklamada, “İlk önce TOKİ bir hayırlı olsun desin, ondan sonra CEO'muz Erdinç Varlıbaş konuyla ilgili gerekli açıklamayı basın toplantısı düzenleyerek yapacaktır. ihale kazanmak güzel bir şey tabii onaylandıktan sonra... Bizim baştan beri bu işi almak için çok iyi niyetli yaklaştığımızı herkes biliyor. Bunun için de elimizden gelen herşeyi yaptık. Bu taşın altına biz elimizi koyduk. Umarım bundan sonra da iyi olur hem Galatasaray hem TOKİ hem de bizim için” diye konuştu. HÜRRİYET