Nikerel'i son yolculuğunda sinema, tiyatro, iş ve siyaset dünyasından birçok isim yalnız bırakmadı.

Beşiktaş'taki evinde oğlu tarafından ölü bulunan Nihat Nikerel için Levent Camii'nde cenaze namazı kılındı. Namaz öncesi Nikerel'in çocukları Kerem, Emrah ve Zeynep taziyeleri kabul etti.

Cenaze namazına; Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Kurtlar Vadisi dizisinin bir çok oyuncusu ile çok sayıda ünlü sima katıldı.

Namaz öncesi görüşlerini diye getiren Orhan Gencebay, birbirlerini çok sevip saydıklarını belirterek, "Çok iyi birisiydi. Geride kalanlara başsağlığı diliyorum. Allah gani gani rahmet eylesin." dedi.

Kurtlar Vadisi dizisindeki 'Memati' karakterini canlandıran Gürkan Uygun, ağabeylerini kaybettiklerini ifade ederek, "Çok üzgünüz. Onun saygısını, ahlakını, her şeyini çok arayacağız. Gidişi bizi çok üzdü. Çok babacan biriydi. Karakterdeki gibi Seyfo Dayıydı." şeklinde konuştu.

Nihat Nikerel, cenaze namazının ardından bir süre eller üstünde taşınarak cenaze arabasına konuldu. Nikerel, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

NİHAT NİKEREL KİMDİR?

Tiyatro, sinema ve dizi oyunculuğu ile yazarlık yapan Nihat Nikerel, 1950 yılında Çorum'da dünyaya geldi. 1972-1976 yılları arasında uzun bir dünya seyahati yaparak yurda dönen sanatçı, 1985 yılında senaryolaştırılabilecek öykü yazarak sinemaya adım attı. Çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol almanın yanı sıra 8 kitap yazdı. İstanbul Aydın Üniversitesi'nde İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi olan Nikerel, aynı zamanda öğretim görevlisi olarak iletişim bölümlerinde ders veriyordu./yeni şafak