Dün o cezanın Alan’ı terfi ettirmemek olduğunu açıkladı. Bahçeli’nin ‘O onurlu bir generaldi’ sözlerine de bu karşılığı verdi
 
CHP’nin Hakkari’de düzenlediği mitingde Kemal Kılıçdaroğlu’nun BDP’lilere seslendiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, “Orada niye Türk Bayrağı yoktu? Çünkü BDP’lilerin eline Türk Bayrağını vermek yürek ister” dedi
 
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, dün, partisinin Kırıkkale’deki mitingine katıldı.
 
Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 10 bin kişiye hitap eden Erdoğan, 74 milyon olarak aynı kıbleye dönerek namaz kılıp, dua ederken, aynı gönül diliyle dua edip, aynı Fatiha ve Yasin’i okuduklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, Türkye’de asırlardan bu yana süren kardeşliği bozmak isteyenler bulunduğunu belirtirken özetle şöyle konuştu:
 
* MEHMETÇİK ADI: Bizim bu kardeşliğimizi bozmak isteyenler var. Bizim aramıza nifak sokmak isteyenler var. Fitneyle, fesatla, kışkırtmayla, tahrikle bizi birbirimize düşürmek isteyenler var.
 
Biz, 30 yıldır bunlara aldanmadık, bundan sonra da Allah’ın izniyle bunlara aldanmayacağız. 30 yıldır, kanlı terör bizim aramıza giremedi, bundan sonra da giremeyecek. Onlar kan akıtırken, onlar annelerin yüreğini yakarken, onlar ciğerpareleri, fidan gibi delikanlıları ateşe atarken, ocakları yıkarken, askerimizi, polisimizi şehit ederken, biz birbirimize değil, teröre, teröriste lanet okuduk. İslam dünyasında askerine Mehmetçik adını veren başka bir ülke bulunmuyor.
 
Bu sözcük Hazreti Muhammed’den geliyor. Küçük Muhammed adına... Muhammed dememiş edebinden. Ne yapmış? Mehemmed... Oradan gelmiş, Mehmetçik demiş. Küçük Mehmetçik anlamında...
 
* BİZDE AYRIMCILIK YOK: Şimdi, 12 Haziran öncesinde bir kez daha kurulan tezgahı görmek zorundayız. Şu anda BDP ve terör örgütü, bölgeyi kışkırtarak, gençleri kışkırtarak, buradan bir çıkar elde etmenin mücadelesi içine girmiş durumda. Yedi yaşındaki çocukların arkasına saklanıyor, korkakça oradan, o masum çocuklar üzerinden oy avcılığı yapmaya çalışıyor, esnafa zorla kepenk kapattırıyor. Bunlar, sabah namazında camiden çıkan imamı katledecek kadar vicdan ve izanı kaybetmiş durumdalar. ’Kürtlerin dini Zerdüştlüktür’ diyerek, Kürt kardeşlerimin imanını sorgulayacak kadar gözleri dönmüş durumda ama menfaat nerede? Orada da bir cuma cemaati oluşturuyorlar. Cuma, birliktir, beraberliktir; Cuma, ayrımcılık, ayrılık değildir. Ehliyet ve liyakat gerektirir. Bu ehliyeti ve liyakati kalkıp da ’Kürtlerin dini Zerdüştlüktür’ diyenler mi belirleyecek? Bir de ’İslam, Kürtlere silah zoruyla kabul ettirildi’ diyorlar ama ben inanıyorum ki benim Kürt kardeşlerim, tanıdığım, bildiğim, partimin içinde olan tüm Kürt kardeşlerim, hep birlikte asla böyle bir şey kabul etmediler, etmiyorlar, buna karşı mücadele veriyorlar. Çünkü AK Parti’de ayrımcılık yok, bizde birlik var.
 
* GARİP BİR ADAM: Mitingimizi yapmak, kardeşlerimizle kucaklaşmak için Hakkari’ye gittik.
 
BDP ve terör örgütü, oradaki vatandaşlarımızı tehdit etti ve mitinge gelmelerini engelledi.
 
Kepenkler yine zorla kapattırıldı ama biz mitingimizi orada katılan kardeşlerimizle yaptık. İki gün sonra, CHP Genel Başkanı oraya miting yapmak için gitti, BDP’lilere konuştu. Bakın bugün gazetelere, terör örgütü mensupları da o mitingin içindeydi. Resimlerle tespit edilmiş... CHP’nin mitinginde bir tane Türk Bayrağı yoktu. Bay Kemal, sen bu ülkede neyin mücadelesini veriyorsun yahu? Niye korktun, niye orada bayraklarının arasına Türk Bayrağı’nı koyamadın?
 
Çünkü BDP’lilerin eline Türk Bayrağı’nı vermek yürek ister, yürek. Bunu yapamadın sen. Biz bu yola çıkarken ’tek millet’ dedik, niye? ’Millet’ dediğimiz nedir? Bunun içinde Türkü, Kürdü, Lazı, Gürcüsü, Abhazası, Romanı vardır, ne varsa... Millet olarak bunu kabul edenlerin hepsi, bu ülkede bu tek millet kavramının içindedir. ’Tek bayrak’ da dedik. Niye bizim bayrağımız birilerini rahatsız ediyor, rengi mi rahatsız ediyor? Şehidimizin kanıdır... Hilal mi rahatsız ediyor?
 
Bağımsızlığımızın simgesidir... Yıldızı mı rahatsız ediyor? Bağımsızlığımızın şehidimizin sembolüdür... Bay Kemal, Hakkari’ye gidiyor ne diyor ’biz sizlere burada tabii ki yerel yönetimler özerkliği noktasında özerklik vereceğiz çünkü bu Avrupa Birliği’nde de var’ diyor.
 
Ardahan’a gidiyor, ’Ben eyalet sistemini kastetmedim’ diyor. Bu adam, bir garip adam.
 
Hakkari’de başka, Ardahan’da başka.
 
Generalini sevsinler
 
* Bir Başbakan olarak 18 Mart kutlamalarında Çanakkele’de Şehitler Anıtı’nın olduğu bölgeye geliyorum, orada maalesef edebe mugayir, itaat, saygı -ki askerin en iyi bildiği konu budur- herkes ayağa kalkmış ülkenin Başbakanını karşılarken, bu zat (Emekli Korgeneral Engin Alan) ayağa kalkmayacak kadar edepten uzak birisidir. Şimdi bu MHP’nin adayı. MHP’nin Genel Başkanı ’Onurlu bir generaldir’ diyor. Sevsinler böyle onurlu generali. O da payını aldı. Beklentisi çok büyüktü orgeneral olmayı bekliyordu ama olamadı. Niye? Çünkü, ödemesi gereken bir ceza vardı. AK Parti’de bunu göremezsiniz. Asıl onur mücadelesi AK Parti’nin içinde devam ediyor ve biz kalkıp da bu tür olaylara prim vermeyiz, vermeyeceğiz. 12 Eylül’de olduğu gibi CHP, MHP, BDP, Ergenekon, terör örgütü aynı hizaya geçmediler mi? Şimdi gene aynı hizadalar.
 
SAĞLAM BASTIK: Hedefte AK Parti var. Sayın Bahçeli konuşuyor. Ne yaptın anlat kardeşim, ne yaptın? Şunu yaptım de. Sadece Tayyip Erdoğan’a küfrediyorsun, hakaret ediyorsun başka bir şey yok ama benden bir hakaret duydun mu? Ben sana sadece iktidarında yaptıklarını söylüyorum. Üç buçuk sene kaldın orada. Benim milletim sana beş sene süre verdi, üç buçuk sene dayanabildin, çektin gittin. Gerçekleri anlatıyorum. Sen de kalk, AK Parti iktidarı ile ilgili rakamlar ver. Bakın şimdi diyor ki, TOKİ ile ilgili, TOKİ’yi yolsuzlukla suçluyor. Beyefendi, sen bu parlamentoda milletvekili değil misin? Varsa elinde bir bilgi, kalk gereğini yap. Kaldı ki, kendisi hükümetteyken TOKİ Sayın Bahçeli’ye bağlıydı. Sayın Bahçeli üç buçuk yıl içerisinde kaç tane toplu konut yaptı, kaç kişiye dağıttı?’ Sorun. Tutturmuş bir şey; ben diyor gelirsem, bilgileri o zaman daha iyi toplarım, ondan sonra da TOKİ’yi de, Erdoğan’ı da Yüce Divan’a gönderirim.
 
Sayın Bahçeli, abdestinden şüphesi olanın namazından şüphesi olur. Bizim böyle bir derdimiz yok. Biz yere sağlam bastık, sağlam.
 
vatan