Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis beldesinde yaptırılan ''Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi'' törenle açıldı.

İş adamı Şevket Sabancı tarafından yaptırılarak Turgutreis Belediyesi'ne bağışlanan kültür ve sanat merkezinde bin 200 metrekare kullanım alanı bulunuyor. İki sanat galerisi, kültür ve sanat kitaplığı, resim, tasarım, geleneksel sanatlar ve gösteri sanatları atölyesi, bilgisayar ve fotoğraf laboratuvarı, üç müzik odası ve Akdeniz Denizcilik Tarihi Arşivi bölümü bulunan kültür ve sanat merkezi törenle açıldı.

Şevket Sabancı, törende yaptığı konuşmada, kültür ve sanat merkezinin iki bölümden oluştuğunu söyledi. Sabancı, şu bilgileri verdi:

''Birinci bölüm kültür ve sanat merkezi. Bu bina otel yapılmak için yola çıkılıp kaba inşaatken terk edilmiş durumdaydı. Burayı dostum Vedat Türkmen satın aldı ve aynı şartlarda bana devretti. Ben de olduğu gibi kültür merkezi yapılmak üzere belediyeye devrettim. İkinci bölüm kültür ve sanat merkezinin yanındaki ağaçlık alana yapılacak. İkinci bölümün projesi 2 bin 200 metrekareden oluşuyor. O zaman ikisi birbirini tamamlayacak vasıflara sahip olacak. Bu binaların yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.''

Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir ise Şevket Sabancı'nın ailesine yakışır bir şekilde hayırseverliği devam ettirdiğini belirterek, ''Şevket Sabancı ikinci kısmın da sözünü verdi. Tabi ki onu da yapacak. Daha çok işler yapacak. İnsanlar vardır ki çevresine ışık verir, bazı insanlar kendisi ışıtır. Sabancı ailesi de böyledir'' diye konuştu.

Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk ise Şevket Sabancı'nın, her zaman sanatın ve sanatçının destekçisi olduğunu söyledi.

Sabancı'nın değerli katkıları ile hayat bulan Turgutreis Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılışından heyecan duyduğunu vurgulayan Dinçberk, ''Beldemize kattıkları ile desteklerini hep yanımızda hissettiğimiz, kültür merkezimizin yapımını gerçekleştirerek belediyemize bağışlayan sayın Şevket Sabancı'ya huzurlarınızda sonsuz teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum'' dedi.