Cinayete kurban gittiği anlaşılan kadının katil zanlısı olarak, 27 yaşındaki Abdülbaki Yılmaz Kayseri'de yakalandı. Şüpheli ifadesinde, Zeynep'le sevgili olduklarını, olay günü kendisiyle sevişmek istediğini, kendisinin ise "gezelim" dediğini, bu yüzden çıkan tartışma sonucu öldürdüğünü söyledi.

Antalya'da 11 Kasım günü Kültür Mahallesi 3843 Sokak numara 12'de çoıkan yangının ardından, evin içinde Zeynep Kamil Gülaras'ın yanmış cesedi bulundu. Genç kadının Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsisinde boynunda kırık ve vücudunda 2 bıçak darbesi olduğu, yangın sonucu değil, boynu kırılıp bıçaklanarak öldürüldüğü ortaya çıktı. Olayın cinayet olduğunun belirlenmesi üzerine araştırma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Zeynep Kamil Gülaras'ın şehirlerarası otobüs terminali karşısında bulunan bir akaryakıt istasyonunda çalıştığını belirledi. Polis akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.

KAYSERİ'DE YAKALANDI

3 gün boyunca kamera kayıtlarını inceleyen polis, Gülaras'ın cinayetten 1 gün önce yanına gelen bir erkekle işyerinden ayrıldığını gördü. Polis kamera kayıtlarına giren kişinin, Ankara, İstanbul ve Kayseri'de çok sayıda gasp, yağma ve cinsel taciz olayına karışan Abdülbaki Yılmaz olduğunu belirledi. Şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatan Cinayet Bürosu dedektifleri, Yılmaz'ın Kayseri'de olduğunu saptadı. Kayseri'ye giden özel bir ekip şüpheliyi saklandığı evde gözaltına aldı ve Antalya'ya getirdi. Şüphelinin Kayseri'de kaldığı yerde yapılan aramalarda ise ölen Zeynep Kamil Gülaras'a ait olduğu belirlenen cep telefonu ve dizüstü bilgisayar bulundu.

"ÖLDÜRDÜM AMA EVİ BEN YAKMADIM"

Sorgusunda cinayeti itiraf eden Abdülbaki Yılmaz ifadesinde şunları anlattı:

“Ben otobüslerde muavin olarak çalışıyorum. Antalya'ya geldiğim dönemlerde kendisinin çalıştığı akaryakıt istasyonuna gidiyorduk. Kendisiyle burada tanıştım ve sevgili olduk. Sık sık onu ziyarete geliyordum, aynı zamanda işim gereği zaten buraya gelirdim. Beni arayarak özlediğini söyledi ve gelmemi istedi. Ben de çıkıp yanına geldim. Ama bu kez iş için değil, gezmek eğlenmek ve onu görmek için gelmiştim. Evde otururken, "Hadi kalk beni gezdir. Ben Antalya'ya gezmek için geldim evde oturmak için gelmedim" dedim. O ise "Boş ver otur oturduğun yerde, sevişmek istiyorum ben, hadi sevişelim" diyerek oturduğum yere geldi. Ben, az önce seviştiğimizi söyleyerek "Gezmek istiyorum sevişmek istemiyorum" dedim. Tartışmaya başladık. Benimle birlikte yaşamak istiyordu. "Gel Antalya'ya benim erkeğim ol birlikte olalım ve kalalım" dedi. Ben ise "Gezelim" dedim ve tartışırken kendisine tokat attım. Sonra o da bana vurmak isteyince sinirlenip boğazını sıktım. Boğazını sıkarken o hala bana vurmaya çalışıyordu. Sinirlenip masanın üzerinde duran bıçağı alıp sapladım. Sonra öldüğünü anlayınca param olmadığı için cep telefonu ve bilgisayarını alıp gittim. Ama evi ben yakmadım. O sırada ocakta çay vardı. Belki bu yüzden yangın çıkmış olabilir.”

Zanlı ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi./milliyet