Hülya Avşar, "Seks, ilişkinin en önemli detayıdır sanırız. Seks ya da sevişmek, cepten yemektir. Onu beslemek onu desteklemek şart ve şart" dedi.

İşte Avşar'ın "sevişme" konulu yazısı:
"Hani seks, ilişkinin en önemli detayıdır sanırız. Evet, sanırız çünkü dokunmak, yaklaşmak sanki her şeyi hallediyor gibi gelir bize. Ama şunu bilmeliyiz ki, seks ya da sevişmek, cepten yemektir. Onu beslemek onu desteklemek şart ve şart. Hazıra hangi dağ dayanabilir ki? Halbuki konuşmak, konuşabilmek ilişkinin en büyük madeni. İyi seksten önce iyi konuşabilmek aslında en iyi sekstir. Sevişmek konuşmanın finali olmalıdır.

Bunun için de hayatınızda konuşabileceğiniz konuları çoğaltmak, özellikle eşinin ilgi alanına giren konularda bilgi sahibi olmak gerekir. Çağa göre gelişmek enteresan bilgiler edinip onunla tartışmak, ilişkiyi besleyen doyuran tek şeydir. Hatta bilimeyen tek şeydir. Akıllı kadın önce güzel konuşabilmeli, fikir sahibi olmalıdır. Eşini meşgul etmelidir. Ona program yapmalıdır. Kendini daima hissettirmelidir.

Anlatmak istediğim şu ki, konuşmakla, bağırmayı ya da sıkıcı, saçma ve çok konuşmayı veya sürekli problem içeren konuşmayı birbirinden ayırmalıyız. Akıllı kadın konuşmayı bilmeli sakin olmayı içi dolu sözler etmeyi bilmeli. En zor anlarda bile kendine hakim olmalı. Çünkü Bence bir erkek aşk uğruna, güzel, zengin, temiz her türlü kadından vazgeçebilir ama fikir sahibi, sakin, olgun özellikle güzel olandan değil! Konuşan kadın hem zor bulunur, hem de zor vazgeçilir. Günümüz ilişkileri artık bunu istiyor. Sevgilerimle..."