Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla küçük esnaf ve sanatkara kullandırılan kredi faizlerinin 14 Ocak 2010 tarihinden itibaren yıllık yüzde 6,5"e ndirildiğini belirtti. Özmeriç, bu faiz oranının vadesi gelmemiş kredi taksitleri için de geçerli olduğunu kaydetti.

Geçen yıl dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de etkisi halen devam eden küresel ekonomik kriz nedeniyle, zor durumda olan birçok esnafın imdadına yetişmeye çalıştıklarını kaydeden Özmeriç, bu indirimle birlikte esnafın biraz olsun rahatlayacağına inandıklarını söyledi. Özellikle, küçük esnafın daha çok desteklenmesi gerektiğini ifade eden Aydın Şoförler Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Aydın Belediye Meclis Üyesi Semih Özmeriç “Ülkemizde esnaf ve sanatkarı desteklemek amacıyla devlet tarafından tahsis edilen kaynakların kullandırılması için Türkiye Halk Bankası görevlendirilmiştir. Yasa gereği esnaf kefalet kooperatiflerince kullandırılan kredilerin faiz oranları halk bankasının faiz oranlarının yarısı kadardır. Halk bankası 14 Ocak 2010 tarihi itibariyle faiz oranlarını yüzde 16"dan yüzde 13"e düşürünce biz de kredi faiz oranlarımızı yüzde ("den yüzde 6.5"a düşürdük. 14 Ocak 2010 tarihinden itibaren bu indirim uygulanacak. Daha önce kullandırılmış kredilerde bu tarihten itibaren de hesaplamalarda faiz indirimi uygulanacak” dedi.

“MASRAFLARI DA DÜŞÜRDÜK”

Geçen yıl başlayan ekonomik sıkıntıların bu yıl da halen devam ettiğini, bu nedenle daha çok desteğe ihtiyacı olduğunu belirten Aydın Şoförler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Semih Özmeriç, “Bu kapsamda masraflarda da indirime gidildi. Son indirimlerle birlikte kredi faiz oranlarında yaklaşık yüzde 4.5 oranında indirim yapılmış oldu. Tüm esnafımıza daha iyi günler diliyoruz. Kooperatifimiz 2000 yılında kurulmuş genç bir kooperatif olmasına rağmen kısa zamanda oldukça başarılı bir çalışma göstererek Aydın Esnaf ve Sanatkarına önemli hizmetler vermektedir. Kooperatif olarak Esnaf ve Sanatkarımızın gerek kredi anlamında gerekse ihtiyaç duyduğunda her türlü problemini çözmeyi ilke edindik” dedi./iha