Özgür'ün elindeki çantayı silah tehdidiyle alan alan zanlı bir ticari taksiye binerek kaçtı. Olayı gören işyeri çalışanlarından Hüseyin Balcan (29) ile Azerbaycan uyruklu Oruç Aliyev hemen kapı önündeki kamyona koştu. İşçiler kamyonla, dükkan sahibi İrfan Özgür ise kendi otomobili ile zanlının peşine düştü. Bir süre devam eden takip sonra Başakşehir 14. Cadde'ye gelindiğinde kamyon, ticari taksiyi sıkıştırdı. Bunun üzerine taksiden inen zanlı yaya olarak kaçmaya başladı. İşçiler de kamyondan inerek zanlının peşine düştü. Bir süre kaçmaya devam eden zanlı daha sonra elindeki silahla rastgele ateş açtı. Zanlının açtığı ateş sonucu Hüseyin Balcan (29) ve Oruç Aliyev'in vuruldu.

3 KİŞİ GÖZALTINDA

Kanlar içinde yere yığılan Hüseyin Balcan, olay yerinde hayatını kaybetti. Oruç Aliyev ise TEM Hospital Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay sonrası polis incelemelerde bulunurken, görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu. İşyeri sahibi İrfan Özgür, zanlının kar maskeli ve silahlı olduğunu belirterek, “Çantamı istedi. Vermeyince silahını çıkardı. Bunun üzerine çantayı bıraktım” dedi. Hayatını kaybeden Hüseyin Balcan'ın önceki gün ikinci kez baba olduğu öğrenildi. Olayla ilgili şüpheli görülen 3 kişi gözaltına alındı.

Patrona siper oldu

Gaspçıyı kovalarken ölen ve yaralanan işçilerin ateş edildiği sırada patronlarına siper oldukları öğrenildi. Bu sırada kurşunlara hedef olan Hüseyin Balcan olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan Oruç Aliyev ise hastaneye kaldırıldı.

Çanta boşmuş

Savcı tarafından ifadesi alınan işyeri sahibi İrfan Özgür, “Kafama silahı dayayıp çantayı istedi. Ben de verdim. Ama para olan çanta değildi. Onu daha önceden otomobilin bagajına koymuştuk” dedi./yeni şafak