Fransa’dan Erasmus programı ile okumaya geldiği Eskişehir’de “1 Mayıs gösterilerine katılmak, Grup Yorum konseri izlemek ve parasız eğitim pankartı açmak”tan gözaltına alınıp 9 Mayıs’ta tutuklanan 21 yaşındaki Sevil Sevimli dün öğleden sonra tahliye edildi.

Fransız vatandaşı da olan Sevimli’nin avukatı Sami Karaman, kendisi için de sürpriz olan mahkeme kararıyla ilgili savcılıktan ayrıntılı bilgi edinemediğini, dolayısıyla Sevimli’nin yurtdışına çıkış yasağı olup olmadığını bilmediklerini söyledi. Sevimli’yle birlikte 3 arkadaşının da tahliye edildiği belirtildi.

‘Sevinçten havalara uçtum’

Hürriyet’e konuşan Sevil Sevimli ise şunları söyledi: “Çok mutluyum. Saat 16.00’da gardiyanlar geldi, ‘Serbest bırakılacaksın’ dediler. Sevinçten kendimi ranzadan yere attım, havalara uçtuğumu biliyorum. Hapishanenin kapısından nasıl çıktığımı bile hatırlamıyorum. Anneme sarıldığımda ve ağladığımızda kendime geldim.” Daha önce kızının bırakılmaması halinde ölüm orucuna başlayacağını söyleyen anne Sevim Sevimli “haberi defalarca sayfalarına taşıyan” Hürriyet’e teşekkür etti.