Galatasaray'da Antalya kampının 3.gününde 4 futbolcu Baros,Ayhan,De Sanctıs ve Barış Özbek basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.

MİLAN BAROS: "Tek forvet oynamak teknik direktörümüzün kararı. Oyunculara düşen görev buna adapte olmaktır. Benim asıl beklentim bu takımın şampiyon olması. Şampiyon olan bir takımın parçası olmak istiyorum. Çok kaliteli oyuncularımız var. Bu kadar kaliteli oyuncularla başarılı olmak kolay. Ben de bu kaliteli ortama uyum sağladım ve kariyerimin en güzel günlerini geçiriyorum. Mehmet Yıldız'ın transferinin düşünülmesi, teknik kadronun ve klübün tasarufundadır. Biz oyuncular ise kim olursa olsun başarılı olmak için çalışmalıyız. Elbetteki UEFA Kupasınıda kazanmak istiyoruz. 2005 yılında Lİverpool'dayken şampiyonanın en favorisi değildik ama kazandık. Şimdi UEFA Kupasında da Galatasaray en büyük favori değil ama Kupayı kazanabiliriz. Bunun yolu çok çalışmaktan geçiyor."

AYHAN: "Bİrçok hoca ile çalıştım. Sürekli forma şansı bulan oyunculardan biriyim, sürekli kendimi geliştirmeyi hedef edindim. Her sene birşeyler öğrenmek için çabaladım. Önümüzdeki 3 yılıda başarıyla tamamlayıp, Galatasaray'daki kariyerimi geliştirmek istiyorum. Futbol karakteri olarak değişik mevkilerde oynamaya kendimi hazırladım. Ama en zevklisi forvete yakın oynamak. Çünkü daha göz önünde oluyorsunuz. Gol attığınızda, gol pası verdiğinizde daha kolay gündeme geliyorsunuz. Lucescu ile ön libero oynamaya başladım. Fatih Terim hocamızda beni defansif orta saha oynattı. Her hocadan bişeyler öğrenmeye çaba gösterdim ve olumlu katkılar aldım. Fizik kapasitemin üst düzeyde olduğunu biliyordum. Ve defansifliğimi geliştirdim.

Lincoln'ün geç gelişini değerlendiremem. İzinliydi, bizi ilgilendirmez. Yönetim ve hoca izin verdiyse başkalarının bu konuda yorum yapmaya hakkı yok. Lıncoln 'ün özel fizyoterpist tutması kendi performansını artıracaksa, tabiki olabilir. Bizim için problem olamaz. Kaptanlık sorunu bizde hiç olmadı. Arda ve Sabri alt yapıdan geldikleri için farklı düşünmüş olabilirler. Bu konuyuda yönetim belirler."

DE SANCTİS: "Ben burada çok mutluyum. Galatasaray'da kalmak istiyorum. Yönetim ilede bu konuyu konuştum. Ama benim gelecek yıl Galatasaray'da kalmam sadece bana bağlı değil. Bu konuda Sevilla, Udinese ve Galatasaray arasında çözülmesi gereken birçok olay var. Ben şu anda içinde bulunduğum ortamdan keyif alıyorum. Ve Galatasaray'ın katıldığı her kupada başarılı olmasını hedefliyorum. Sevilla'da ki ortam bana göre değildi. Onlar benim gibi değil genç bir kaleci ile takımı kurmayı düşündüler. Ben burada kalmayı hedefliyorum. Bu yüzden Galatasaray'da başarılı olmayı çok istiyorum."

BARIŞ: "Şampiyonanın en büyük adayıyız, sonuna kadarda kovalayacağız. Önümüzde çok maç var. Her maçı basamak basamak görüyorum. Sivas maçıylada buna başlamamız gerekiyor. Ben Galatasaray'a gelirken, rekabete hazırım demiştim. Sonra formamı kaptım, sakatlığı atlattıktan sonra tekrar formamı kazandım. Çünkü her türlü mücadeleye hazırım. Kendimi iyi hissediyorum. Alman hocalarla çalışmak tabiki benim için avantaj. Ben Alman mantalitesi ile büyüdüm. Onlara uyum sağlamak benim için kolay oluyor.

Mesut Özil'i de Almanya'da yakından tanırdım. Onla konuştuğum zamanlarda, Türk Milli Takımında oynamak istiyorum diyordu. Ama sonra ne oldu bilmiyorum."