Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, bir açılış töreninde spikerle kavga edince ortalık savaş alanına döndü.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la birlikte Bornova ilçesinde bir kapalı pazar yerinin açılışına katılan Genel Sekreter Yardımcısı Sevigen, açılışı sunan spiker Erhan Öner'i hastanelik etti.

Bornova Belediyesi tarafından yaptırılan pazaryerinin açılışında, konuşmaların bitmesinden sonra kurdele kesilmek üzere hareket edildiği sırada spiker Öner'le Sevigen arasında belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kurdele kesimiyle birlikte tartışma bir anda kavgaya dönüştü.

CHP İzmir milletvekili Mehmet Ali Susam ve diğer bazı partililerin araya girmesiyle kavga fazla büyümedi; ancak siniri bozulan Öner, ağlama krizine tutuldu. Vatandaşların şaşkın bakışları arasındaki kavga, polis ve güvenlik görevlilerinin devreye girmesiyle son buldu.

Partililer tarafından yatıştırılan Genel Sekreter Sevigen ise olay yerinden uzaklaştırıldı. Bir süre ağlayan spiker daha sonra baygınlık geçirerek yere yığıldı. Ses dizaynını sağlayan arkadaşları, nefes alması için gömleğinin düğmelerini çözdü. Spikerin kendisine gelmediği görülünce Acil Servis ekiplerinden yardım istendi. İlk müdahalesi alanda yapılan spiker, görevliler tarafından hastaneye kaldırıldı. Bu arada CHP'liler, gazetecilerin olayları görüntülemesini engellemeye çalıştı.

CEMEVİNDE CHP BAYRAĞI KRİZİ
Öte yandan, CHP Genel Başkanı Baykal, İzmir'de sabah ilk olarak görüntülü ve yazılı basın mensuplarıyla Prences Otel'de toplantı düzenledi. Oradan Buca ilçesindeki Hacı Bektaş Veli Kültür ve Dayanışma Derneği şubesine geçti. Baykal gelmeden bir süre önce cemevine parti bayrağı asıldığı için tartışma çıktı ve bayraklar indirildi. Baykal'ın gelmesiyle durulan tartışmalar, daha sonra tarafların yazılı ve sözlü açıklamalarıyla devam etti. Cemevinde bir süre oturduktan sonra Buca'da halkı selamlayan Deniz Baykal, uzun süre trafiğin kilitlenmesine sebep oldu. Gezi kapsamında CHP Buca İlçe Başkanlığı'nın yeni binasını da açan Baykal, Bornova Belediyesi tarafından yaptırılan kapalı pazaryerinin de açılışına katıldı. Buradaki konuşmaların ardından vatandaşlardan oy isteyen Baykal, yerel seçimde İzmir'in yine CHP'li bir belediye başkanı olmasını istedi.