Çine İlçesi'ne bağlı Evciler Köyü'nde kahvehane işleten Veli Kılışçı (32), 10 yıl önce bir ziyaret için Doğanyurt Köyü'ne gitti, burada tanıdığı Selma Ayhan'a ilk görüşte aşık oldu.
O tarihte Veli 22, Selma 21 yaşındaydı. Veli, köyüne döndükten sonra Selma'nın ailesine kızlarıyla evlenmek istediğini bildirdi. Aile ve Selma bu isteği kabul edince, doktorların kalp yetmezliği nedeniyle bir yıl ömür biçtiği genç kızın bu durumu bile evliliğe engel olamadı. İki genç 14 Şubat Sevgililer Günü'nde hayatlarını birleştirdi. Tedavisi de süren Selma'ya 26 Kasım 2001'de Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde anjiyo yapıldı. Doktorlar Selma'ya kalp nakli gerektiği, aksi halde bir yıllık ömrü kaldığını bildirdi. Ancak, bir kadın doktor yeni evli çifti yanına çağırarak, sevgiyle her güçlüğün ötesinden gelineceğini, hatta hastalıklardan bile kurtulunabileceğini vurguladı.

SEVENLERE MESAJ

Bundan sonra yaşamlarının her gününü 'Sevgililer Günü' ilan eden iki genç için "Sevginin Gücü" devreye girdi. Bir yıl eşini kaybetme korkusuyla yaşayan Veli Kılışçı'ya, "Korkma ben ölmeyeceğim. Seni de yaşamı da bensiz bırakmayacağım" diyen Selma güç verdi.

Birbiri ardına geçen sevgi dolu günlerde Selma doktora gitme gereği hiç duymadı. Aksine iki adım atmakta bile zorlanan Selma, uzun yürüyüşleri ve ev işlerini yapmaya başladı. Sağlığı her geçen gün biraz daha düzelen Selma, Sevgililer Günü nedeniyle de birbirlerini sevenlere, "Sevdiğiniz size bir adım yaklaşıyorsa siz ona üç adım yaklaşın. Sevmekten paylaşmaktan kaçınmayın. İşte o zaman sevginin gücünü çok daha iyi hissedeceksiniz" diye seslendi.