Polis araştırmasında olayı, A.A.'nın erkek arkadaşı H.O.'nun planladığı ortaya çıktı. Yakalanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.
Eskiizmir Semti'nde meydana gelen olayda, H.O., kız arkadaşı A.A.'nın evine giderek sohbet etmeye başladı. Bir süre sonra kimliği belirsiz 2 kişi, ellerindeki telsizlerle kendilerini polis olarak tanıttıktan sonra eve girdi. A.A. ve H.O.'yu tabancayla tehdit ederek yere yatırdıktan sonra genç kızın cep telefonunu ve 290 TL'sini alan iki saldırgan kaçtı. Gaspçıları takip edeceğini söyleyerek evren çıkan H.O. da bir daha dönmedi.

Olayın ardından panikle polisi arayan A.A., yaşadıklarını anlattıktan sonra rahat davranan erkek arkadaşının hareketlerinden de şüphelendiğini söyledi. A.A.'nın verdiği bilgi sonrasında gözaltına alınan H.O., Gasp Büro Amirliği'ndeki sorgusunda suçunu itiraf ederek olayı, iki arkadaşıyla planladığını söyledi. H.O.'nun suç ortakları, D.O. ve İ.K. de gözaltına alındı. Olayla kullandıkları telsiz ve tabanca da ele geçirilen 3 şüpheli, işlemlerin ardından Adliye'ye sevk edildi.

DHA