Silku"nun boğularak öldürüldüğü tahmin ediliyor. Kayıplara karışan sevgilinin ailesini arayıp "Hakkınızı helal edin" dediği öğrenildi.

BURSA Osmangazi"de bir bankada çalışan 26 yaşındaki Zeynep Silku, iki ay önce ayrıldığı erkek arkadaşı Yurdakan Buğra Orki"nin evinde önceki gece ölü olarak bulundu. Cuma günü çalıştığı bankanın müdürünü arayan genç kız, hastalığı nedeniyle rapor aldığını işe gelemeyeceğini söyledi. Silku"nun arkadaşları, daha sonra haber alamayınca genç kızın yalnız yaşadığı evine gitti. Burada kimseyi bulamayınca polise başvurdu. Polis, Zeynep Silku"nun aynı bankada çalışırken üç ay önce başka şubeye atanan erkek arkadaşı Yurdakan Buğra Orki"nin evine gitti. Ev arkadaşı Ali Zeybek"in eve giremediğini ve Orki"ye de ulaşamadığını söylemesi üzerine kapıyı kırarak eve girdi ve salonda Zeynep Silku"nun cesediyle karşılaştı. Vücudunda yara izi bulunamayan kadının boğularak öldürüldüğü ihtimali üzerinde duruluyor. Polis, her yerde şüpheli Buğra Orki"yi arıyor. Zeynep Silku"nun, Yozgat Sorgun"da doğduğu, 5 yaşına kadar Sosyal Hizmetler"e bağlı yuvada koruma altına alındığı belirlendi. 5 yaşında Bursa"da Meliha ve Burhan Silku çiftine evlatlık verilen genç kızın 10 yıl önce anne ve babasını kaybettiği, onlardan kalan Yıldırım İlçesi"ndeki evde yaşadığı bildirildi.

Beni Zeynep"in yanına gömün

Zeynep Silku"nun aranan eski erkek arkadaşı Y.Buğra Orki"nin ablası Tuğba Orki, kardeşinin bulunması için Bursa Emniyet Müdürlüğü"ne başvurdu. Abla Orki, "Kardeşim, "Abla hakkını helal et. Beni Zeynep"in yanına gömün" yazılı mesaj gönderdi" dedi.

Hürriyet