7 ay önce Ümmiye Kuru ve Gülşen Zeybek'i başörtüleri ile boğarak öldüren seri katil, Bilecik'te dehşet salmıştı. Cinayetlerin ardından harekete geçen Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 savcı ve 14 kişiden oluşan dedektif ekibiyle olaya el koydu. 7 ay boyunca gece gündüz çalışan ekipler, yaklaşık 2 bin kişiyle görüştü, 84 kişinin kan örnekleri alındı ve DNA testi yapıldı.


Soruşturmayı geniş çaplı yürüten ekipler, başka bir suçtan cezaevinde olan Fevzi Ş.'nin (38) tahliyesini bekledi ve çıkınca kan örneğini alarak Adli Tıp'a gönderdi. Ali Tıp incelemesinde, öldürülen kadının parmaklarında kalan DNA örneği ile Fevzi Ş.'nin örneklerinin tutması üzerine ekipler harekete geçti. Dedektifler, telefonlaştıkları Fevzi Ş.'yi Tepebaşı'nda gözaltına aldı.

Gözaltına alınan Fevzi Ş., suçu önce kardeşine yıkmak istedi ancak DNA raporu ortaya konunca suçunu itiraf etmek zorunda kaldı. Şahıs bu sefer sevgilisi olduğu iddia edilen Gurbet T.'nin (31) azmettirici olduğunu iddia ederek ifadesinde her iki eve de beraber girdiklerini, kendisini eşi olarak tanıttığını, su istediklerini, bu sırada Gurbet T.'nin yaşlı kadınları itip düşürdüğünü, yaşlı kadınlar bağırmaya başlayınca da, "Kes şunların sesini" dediğini, bunun üzerine kendisinin de yaşlı kadınları boğarak öldürdüğünü iddia etti.


Zanlının evlenme teklifini reddeden Gurbet T.'nin, "Estetik yaptırmak istiyorum" demesi üzerine gönlünü kazanmak için sevgilisiyle birlikte İstanbul'a gittiği öne sürüldü. Kadının burun estetiği yaptırdığı, ücreti ise Fevzi Ş.'nin ilk öldürdüğü kadının evine girerek çaldığı parayla ödediği öne sürüldü.Gurbet T. ise bu iddiaları reddederek hiçbir şeyden haberinin olmadığını söyledi.

Zanlılar Fevzi Ş. ve Gurbet T., emniyetteki sorgu ve sağlık kontrolünün ardından adliyeye çıkarıldı. Fevzi Ş., gazetecilerin "Pişman mısınız?" sorusu üzerine sinirlenerek, "Arkadaş, pişmanım, tamam" dedi.
Ağlayan Gurbet T. ise hiçbir suçunun olmadığını belirterek, "Hiçbir şey bilmiyorum, hiçbir şey görmedim. Ben suçsuzum. Yalan söylüyor, iftira atıyor" diye konuştu.

Zanlının ikinci cinayetine kurban giden Gülşen Zeybek'in oğlu Ömer Zeybek, zanlının bir başka cinayet daha işleyip başkalarının canını yakmadan yakalanmasına sevindiğini söyledi. Savcılık, emniyet ve olayın aydınlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Zeybek, "İnşallah ömrünün sonuna kadar cezaevinde kalır" dedi.

Gülşen Zeybek'in eşi Mehmet Zeybek ise, "47 yıllık hayat arkadaşımı kaybettim" diyerek gözyaşlarına boğulurken, "Sevinçliyim, 7-8 aydır bunu bekliyordum. Şimdi rahatladım. Allah belasını verdi. 2 bilezik için cana kıyılır mı?" diye tepki gösterdi.