Olay, 2 ay önce Millet Mahallesi Yıldırım Sokağı Kovanlık Mevkii'nde meydana geldi. Bahçede moloz yığınlarının arasında bulunan bıçaklanarak öldürüldükten sonra yakılmış cesedin 3 çocuk babası Kılıç Kaygusuz'a ait olduğu belirlendi. Polis, hunharca öldürülen Kaygusuz'un V.K. (39) ile yasak aşk yaşadığını belirledi. Kocasının ve çocuklarının meyve suyuna uyku ilacı koyup eve aldığı Kılıç Kaygusuz ile ilişkiye giren V.K., bundan ailesinin haberi olacağı şüphesiyle yasak aşkını bitirmek istedi. Ayrılığa karşı
çıkan Kaygusuz, 17 Nisan'da V.K.'nın Esenevler Mahallesi'ndeki evine gitti. 

Eşi ve çocuklarının meyve suyuna uyku hapı koyduğu gibi Kaygusuz'un da meyve suyuna uyku hapı koyan V.K, Kaygusuz'u belinden bıçakladı. Bu sırada gürültüye uyanan V.K.'nın oğlu M.K. de, Kaygusuz'u boynundan bıçaklayıp annesiyle birlikte öldürdü. Banyoya taşıdıkları cesedi yok etmeyi planlayan anne-oğulun vahşi intikamı bununla da bitmedi. 

Ertesi gün M.K., amcasının oğlu O.K. ve arkadaşı A.T. ile birlikte Kaygusuz'un cesedini bahçeye götürüp yok etmek için araba lastikleriyle birlikte ateşe verdi. Polisin olayla alakalı adliyeye sevk ettiği anne V.K. ile yaşı küçük olan oğlu M.K., cesedin yakılmasına yardımcı oldukları öne sürülen amcasının oğlu O.K. ile arkadaşı A.T. tutuklandı. 

Savcılığın akıllara durgunluk veren cinayetle ilgili soruşturması tamamlandı. Anne V.K.'ye 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, yaşı küçük olan oğlu M.K.'ye (18) 'adam öldürmek' suçundan müebbet, 17 yaşındaki O.K. ile A.T.'nin (19) ise suç delillerini yok ettikleri iddiasıyla 5 yıla kadar hapisleri isteniyor. 

Şüpheliler önümüzdeki günlerde Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak