İNGİLTERE'de, 1993'ün "Gay Güzeli" seçilen Anthoney Morley'in, gay sevgilisini öldürdükten sonra zeytinyağında kızartarak yediği ortaya çıktı.
Akıllara durgunluk veren olay İngiltere'nin Leeds kentinde yaşandı. Polis, 33 yaşındaki Damian Oldfield'in cesedini geçtiğimiz Nisan ayında 1993 gay güzeli olan 36 yaşındaki Anthoney Morley'in evinde buldu.
Polis, daha sonra ceset üzerinde yapmış olduğu çeşitli incelemelerde, Oldfiled'in bacağından kesilen bir parçanın üzerine baharat eklenip pişirildiğini de tespit etti.
Polisin yaptığı soruşturmada, gay çiftin, uzun süredir birlikte olduğu ve şef olan Morley'in gay magazinlerine reklam sayfası hazırlayan sevgilisi Oldfield'e olay gününde yemek hazırladığını ve bilinmeyen bir nedenle daha sonra tartıştıklarını saptadı.
Evde yapılan incelemelerde, 2 gay'in o gece cinsel ilişkide bulundukları ve daha sonra ise Morly'in sevgilisine saldırarak defalarca vücudunun değişik bölgelerinden bıçakladığı tespit edildi. Evin mutfağında, Oldfield'e ait 6 parça zeytinyağında kızartılmış ve çiğnenip çöpe atılmış halde bulundu.
Leeds Ağır Ceza Mahkemesi'nde sorgulaması süren 1993 Mr. Gay güzeli Anthoney Morley'in, cinyeti işlediği günün sabahında evinin yakınındaki bir mağazaya giderek kendisine tecavüz etmek isteyen birini öldürdüğünü söylemiş ve polis tarafından hemen gözaltına alınmıştı.
Davaya bakan savcı Andrew Stubbs, Morley'in gay güzeli seçilmesine karşın cinselliği konusunda büyük sorunları olduğunu söyleyerek, jüri üyelerini olay gününün ardından Anthoney Morley'in evinde çekilen korkunç cinayet fotoğrafları konusunda uyardı.
Olayla ilgili dava, Leeds Ağır Ceza mahkemesinde halen devam ediyor.

DHA