Kopalım Bari” albümüyle hayranlarının karşısına çıkan Davut Güloğlu, “Bazı şeylerin farkına vardım. Etrafımdaki birçok kişi beni yanlış yönlendirdi. Yanımdaki şakşakçıları biraz eksilttim ” diyor.

Yeni albüm çıkaranlar kendilerince buldukları çözümlerle korsana karşı mücadele vermeye çalışıyor. Bir kısmı albümünü internete kendisi verirken bir kısmı da değişik promosyonlarla korsanı atlatmayı hedefliyor. Uzun bir aradan sonra “Kopalım Bari“ albümüyle tekrar hayranlarının karşısına çıkan Davut Güloğlu, korsana karşı farklı bir kampanyayla çözüm bulmaya çalışıyor. Albümün üzerinde bulunan kazı kazan kartını kazıyan talihlilerden ilk 5 kişi aileleriyle birlikte Davut Güloğlu ile bir gün geçirecek. Albümü ortaya çıkarırken ailesiyle vakit geçirdiğini anlatan şarkıcı etrafındaki birçok kişinin kendisini yanlış yönlendirdiğini söyledi. Etrafındaki bazı kişileri şakşakçılara benzeten ve onlardan kurtulduğunu dile getiren Güloğlu, kendisini boş bir dünyada ve boş bir çevrede oturduğunu hissettiğini Milliyet'ten Bora Bağcıbaşı'na anlattı.

2000 yılı krizinde bir albüm yaptınız şimdi de 2009 krizinde albüm yapıyorsunuz?



Kriz sanatçısı diyorlar, krizlere meydan okudu diyor; bunu devam ettiriyorum ve krizin üzerine gidiyorum. Albümüm 17 eserden oluşuyor ve her bir şarkı için bir ay uğraştım.

Sizi Karadeniz müziğinizle tanıdık, bu albümde ise Türk Sanat Müziği, arabesk ve Trakya müziği içeren şarkılara yer verdiniz, neden?

Türkiye"de doğup Türkiye"nin müzikleriyle yoğrularak büyüdüm. Büyürken kulağım ve ses rengimde bu tarzlar yerleşti. Biz Karadeniz okuyorduk. Şimdi yorumumu da göstermek istiyorum çünkü Karadeniz müziğinde yorum gösterme imkânı yoktur. “Baba” adlı şarkımı arabesk tarzında yaptım.

Bu albümde anlatmak istediğiniz neydi?

11 eser bana ait. Elimde böyle çok eser var ve isteyen de çok... Zamanı gelince vereceğim. Parçalarımı sanatçısına göre yazdım.

Albümü çıkarmak için neden bu kadar yıl beklediniz?

Aslında çok aktif bir insanım. Şarkıcılık dışında Avrupa"da bir şirketim var. Yanımızda çalışan 75 kişi var. Onların ekmeğinin sorumluluğu içindeyiz. Sorumluluk üzerimde olunca biraz cimriyimdir. Bir insanı işten çıkaracağıma bir gün kendimi bazı zevklerden mahrum edebilirim.
Bu iki yılı ailemle birlikte geçirdim. Geride bıraktığım sekiz yılda bazı şeylerin farkına vardım. Çünkü şarkıcıların yanında bazı şakşakçılar vardır. Bu şakşakçılar alkışlarla sanatçını ruhunu öldürüyor. Yanımdaki şakşakçıları biraz eksilttim. Bu iki yılda beni horlayan, benim yanlışımı, doğrularımı söyleyen insanlarla beraber oldum.

Ne oldu da, bu şakşakçıların farkına vardınız?

Biraz aile içine girdiğim zaman uyandım. Tak diye bir jeton düştü ve başka dünyada başka insanlar bizden daha güzel ve bilinçli yaşıyorlar. Benim adıma bana öyle şeyler anlatıyorlar ve ben niye yapmadım ve niye yanımdakiler böyle şeyler söylemedi dedim. Ve boş bir dünyada ve boş bir çevrede oturduğumu hissettim. Bunların hepsini arkadaşlarıma bağlamamak lazım aralarından seçip ayıklamak gerekiyor. Onların kötü olduğu anlamına gelmiyor. Onların da karakter yapısı o ve kaybetme korkusundan kaynaklanıyor. Bu ilişkilerde, aşklarda ve sevgililer için de geçerli.

Sevgilileriniz kişiliğinizle mi yoksa ünlü olmanızla mı daha çok ilgili?

Öyle değil... Çünkü fazla para koklatmam. Yediririm ama benimle beraber yer içer. Çıktığım insanların zaten çoğu şöhret.... Onların onda gözü olduğunu zannetmiyorum. Onlarda başka bir hedef var, evlilik ve yuva kurmak gibi... Kendilerine dört dörtlük bir insan buluyorlar ama ben kendimi hep dört üçlük görüyorum. Benim de yaptığım hatalar ve günahlar var.

Şiir kitabı çıkarmayı düşündünüz mü?

Ben değil ama oğlum Cengizhan çıkaracak. Kendisi o konuda çok iyi. Bu yeteneğini annesinden almış, çünkü bende öyle bir kabiliyet yok.

Karadenizli bir sanatçı olarak kanserle ilgili çalışmalarınız olacak mı? Volkan Konak"ın bu konudaki çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

Sanat dünyasında bu anlamda bir kopukluk var. Birbirimize duyarlı ve tedbirli bir şekilde hareket edersek çok daha iyi olur. Volkan Konak"a çok teşekkür ediyorum çok duyarlı davranıyor. Her zaman Volkan"ın yanındayım ona bir telefon kadar yakınım. Böyle duyarlı konularda her zaman maddi ve manevi yanlarında olmaya hazırım.

En güzel aşk dünya aşkı

2006 yılında Hande Ataizi"yle birlikte “Sev Kardeşim” isimli diziye başlamış, sonra bırakmıştınız, tekrar dizi çekmeyi düşünüyor musunuz?

Evet düşünüyorum ve çok teklif de geliyor. Bana yakışan ve doğru projede yer almak istiyorum. Yazdığım bir hikâye var ve onu hayata geçirmek istiyorum.

Sinema filmi teklifleri aldınız neden kabul etmediniz?

Parasal konuda anlaşamıyoruz. 150 bin dolar isteyince teklifler geri dönüyor. “ O şimdi Asker” filminde de 300 bin dolar istedim ve anlaşamadık. Benim rolümü Özcan Deniz"e vermişlerdi. Bana o parayı vermediklerine göre acaba o kaça oynamıştır diye merak ediyorum.

Yeni albüm yeni aşk var mı?

En güzel aşk dünya aşkı... Şu anda o aşkı yaşıyorum, ilerleyen zamanlar ne gösterir bilmiyorum.

Evliliği tekrar düşünüyor musunuz?

Sanat hayatındakilere bizim evdekiler gibi bakıyorum. Öncelikle Beyazıt Öztürk"ü evlendirelim. Önümdekileri bir evlendirelim çünkü ben babalığı tattım. Ama bu benim evlenmeyeceğim ve çocuk yapmayacağım anlamına gelmiyor.

Daha çok çocuğunuz olsun ister miydiniz?

Biz 11 kardeşiz. Ölen kardeşlerimiz var, toplamda 13 yapıyor. Babamı geçmek isterdim. Çünkü çocuk büyütmek bir meyve ağacını büyütmek gibidir