Cesetlerin, kafalarına birer kurşun sıkılarak öldürülen 36 yaşındaki Murat Mert ile sevgilisi 27 yaşındaki Emine Aktaş"a ait olduğu ortaya çıktı. Birlikte kaçan çiftin cinayete kurban gittiği tahmin ediliyor. Genç kızın, evli ve bir çocuk babası olmasına rağmen kendisini "boşanmış" olarak tanıtan Murat Mert ile kaçarken ailesine, "Ben sevgilimle mutlu olmaya gidiyorum, beni aramayın" yazılı not bıraktığı belirtildi.

Merkez Osmangazi İlçesi"ne bağlı Gökçeören ve Sarnıçbaşı köyleri kırsalında 3 gün önce koyun otlatan köylüler tarafından bir kadın cesedi bulundu. Kafasına sıkılan tek kurşunla öldürüldüğü anlaşılan ve üzerinden kimlik çıkmayan kadının kimliğini ve katil zanlılarını araştıran jandarma, bir gün sonra da olay yerinin 2 kilometre uzağında bu kez üzerinde Murat Mert adına düzenlenmiş kimlik çıkan erkek cesedi buldu. Yapılan incelemede sol ayakkabıları olmayan her iki cesedin, kafalarının sağ tarafına sıkılan birer kurşunla öldürüldüğü belirlendi.

OTOMOBİL ANAHTARINDAN BİLGİLERE ULAŞTILAR

Öldürülen Murat Mert"in cebinden çıkan otomobilin anahtarından yola çıkan jandarma, aracın bir kiralama şirketine ait olduğunu saptadı. Şirket ile yapılan görüşmede otomobilin bir süre önce adı açıklanmayan ve ehliyetine el konulan Murat Mert"in bir arkadaşı tarafından kiralandığı kesinleşti. Bu kişi, doğalgaz tesisatçılığı yapan arkadaşı evli ve 1 çocuk babası Murat Mert"in, parasını vererek, sevgilisi ile kaçmak için otomobil kiralaması yönünde kendisine ricada bulunduğunu, arkadaşına bu yüzden yardımcı olduğunu açıkladı.

BORCU YÜZÜNDEN TEHDİT EDİLİYORMUŞ

Soruşmayı genişleten jandarma, borcu yüzünden tehdit edildiğini öne süren Murat Mert"in, yakınlarına sevgilisiyle birlikte Bursa"dan kaçıp bir başka şehirde çalışmak istediği bilgisine ulaştı.

Murat Mert"in Yıldırım İlçesi"nde oturan sevgilisi Emine Aktaş"ın evine giden jandarma, Emine Aktaş"ın üç gün önce ailesine, "Ben sevgilimle mutlu olmaya gidiyorum, beni aramayın" yazılı not bıraktıktan sonra ayrıldığını ve kendisinden bir haber alınmadığını öğrendi. Adli Tıp Kurumu"nda kızlarının cesedini tespit eden aile, Emine Aktaş"ın evden ayrılmadan önce Murat Mert adında, eşinden boşanmış bir kişiyle evleneceğini söylediğini anlattı.

Bu arada, Murat Mert"in arkadaşı aracılığıyla kiraladığı otomobil de bir alışveriş merkezinin otoparkında bulundu. Jandarma katil ya da katillerin bulunması için alışveriş merkezi ve çevredeki işyerlerinin güvenlik kameraları görüntülerini incelemeye aldı.

Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürüyor. Jandarma Emine Aktaş ve Murat Mert"i öldüren kişi veya kişilerin kimliğini araştırıyor.