Almanya ve Avrupa sosyetesi, dün ortaya çıkan dünyanın en büyük seks şantajı hikayelerinden birini konuşuyor. Almanya"nın en zengin, Avrupa"nın ise en zengin 3"üncü kadını olan Susanne Klatten, polise başvurarak, 2 yıldır gizlice aşk yaşadığı jigolo sevgilisinin elindeki gizli çekim görüntülerle kendisine şantaj yaptığını söyledi. İsviçreli 41 yaşındaki Helg Sgarbi, geçen yıl Avusturya"da tutuklandı. Ancak İtalyan polisinin dün açıkladığı detaylar, Hollywood filmlerine taş çıkartacak cinsten. Herşey 2006 yılında BMW hisselerinin yüzde 12.5"inin sahibi ve şirketin danışma kurulu başkanı 46 yaşındaki kadının, Monte Carlo"ya tatile gitmesiyle başladı. Evli ve 3 çocuk annesi Klatten burada İsviçreli jigolo Helg Sgarbi ile tanıştı. Avrupa jet sosyetesinde ün yapmış 41 yaşındaki jigolo ile aşk yaşamaya başladı. Çift, başta Münih, Monte Carlo, Roma olmak üzere Avrupa"nın başkentlerinde hafta sonları buluşup birlikte oluyordu.

Otel odasına kamera koydu

Geçen yıl Sgarbi, milyarder kadına, Amerikalı bir mafya babasının bebeğini, trafik kazasında öldürdüğünü ve mafyanın da “kan parası” vermezse kendisini öldüreceği yalanını söyledi. Sevgilisinin canını kurtaracağını düşünen Klatten, Sgarbi"ye 7.5 milyon euro (15 milyon YTL) verdi. Jigolo, bu paranın bir kısmını, off-shore banka hesabına yatırdı. Geri kalanıyla ise Ferrari ve Lamborghini gibi lüks spor otomobiller aldı. Ancak aç gözlü jigolo daha fazla para istiyordu. Bunun için İtalya"nın Adriyatik kıyılarındaki lüks tatil kasabası Pescara"da butik otelin sahibi Ernano Barretta (63) ile işbirliği yaptı. Barretta, Alman kadın ve jigolo sevgilisinin odasına gizli kamera yerleştirip sevişmeleri kaydetti. Sgarbi, daha sonra bu görüntüleri Alman sevgilisine gönderdi. Kendisinden 40 milyon euro istedi. Vermediği takdirde kasedi gazetelere göndereceğini söyledi. Jigolo, daha sonra parayı 12 milyon euroya indirdi.

“Yahudilerin intikamını aldım”

Klatten, bunun üzerine polise giderek herşeyi anlattı. Şantajcı jigolo, 2007"de parayı almak için Avusturya"da belirlenen bir bölgeye geldiğinde polis tarafından yakalandı. Otel sahibi Barreta da göz altına alındı. Jigolonun ifadesi ise olayı şantajdan "tarihsel bir intikama" götürdü. Sgarbi, Yahudi olduğunu, dedesinin İkinci Dünya Savaşı sırasında Klatten"in ailesinin fabrikalarında zorla çalıştırıldığını ve orada öldüğünü söyledi. “O aile, bir çok Yahudi"yi de katletti. İntikam almak istedim” diye konuştu. Klatten ise henüz bir açıklama yapmadı.