BOLU"da 23 yaşındaki Mehmet Samur"un otobüs terminalinde başına tek el ateş edilerek öldürülmesinin ardından soruşturmayı yürüten polis, Samur"un nasıl tuzağa düşürüldüğünü ortaya çıkardı. Iğdır"da yaşayan 15 yaşındaki P.S., vatani görevini yaparken tanıştığı Samur"un tezkeresini almasının ardından sevgilisinin memleketi Eskişehir"e gitti. Ailenin şikayeti nedeniyle aranan Samur ve P.S. töre cinayeti korkusuyla polise başvurdu. Karakolda sevgilisinin evli olduğunu öğrenen P.S. koruma altına alınarak Bolu'daki yetiştirme yurduna konuldu. Başından geçenleri ağabeylerine anlatan P.S., intikam almak için Samur'u Bolu"ya çağırdı. Ağabeyi Kemal Sevinç, P.S. ile buluşmak için gelen Samur"u öldürdü.
Önceki gün, Bolu Otobüs Terminali"nde meydana gelen olayda, 28 yaşındaki Kemal Sevinç terminalde bulunan bir yazıhanede Mehmet Samur ile tartıştı. Birbirlerine küfür eden Kemal Sevinç ve Mehmet Samur dışarı çıktı. Kemal Sevinç cep telefonuyla konuşan Mehmet Samur"un kafasına tabancayla bir el ateş etti. Üzerine koşanları görünce havaya ateş eden Kemal Sevinç, “Üzerime gelmeyin. Bu bir namus cinayetidir” diyerek, terminalin yanından geçmekte D-100 Karayolu"na çıkıp, kendisini bekleyen kardeşi Mustafa Sevinç ile birlikte bir taksiye binerek kaçtı. Terminalde görevli bir servis şoförü, aracıyla taksiyi takip ederken, polis ve jandarmaya ihbarda bulundu. D-100 Karayolu Çaydurt Mevkii"nde önlem alan jandarma, taksiyi durdurarak Kemal Sevinç ve kardeşi Mustafa Sevinç"i gözaltına aldı. Kemal ve Mustafa Sevinç polise teslim edilirken, 15 yaşındaki kızkardeşleri P.S. de gözaltına alındı. Mehmet Samur ise kaldırıldığı Köroğlu Devlet Hastanesi"nde yaşamını yitirdi.
EVLİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI Bolu Emniyet Müdürlüğü"nün soruşturması sonucu cinayet aydınlandı. İddiaya göre, Iğdır"da vatani görevini yapan Mehmet Samur, 6 ay önce P.S. ile tanışarak arkadaş oldu. Mehmet Samur ve P.S."nin ilişkisi kısa sürede aşka dönüştü. Mehmet Samur tezkeresini aldıktan sonra memleketi Eskişehir"e döndü. P.S. ile telefonla görüşmeye devam eden Mehmet Samur, 4 ay önce Iğdır"a giderek P.S."yi memleketine getirdi. Ailenin şikayeti üzerine arandıklarını öğrenen Mehmet Samur ve P.S., töre cinayetine kurban gitmekten korkarak polise başvurdu. Karakolda sevgilisinin evli olduğunu öğrenen P.S., töre korkusuyla koruma altına alındı. P.S. önce Bilecik"te bulunan yetiştirme yurduna, ardından Bolu"daki yetiştirme yurduna konuldu.
TERMİNALDE TUZAK
Evli olduğunu öğrendiği eski sevgilisinden intikam almayı planlayan P.S., Mehmet Samur"la tekrar görüşmeye başladı. P.S., bu arada başından geçen olayları ve Mehmet Samur"un kendisini nasıl kandırdığını da telefonla ağabeylerine anlattı. P.S. bir süre telefonla görüştüğü Mehmet Samur"u, Bolu"ya çağırdı. İstanbul"da yaşayan ağabeyleri Mustafa ve Kemal Sevinç"i telefonla arayan P.S., Mehmet Samur"un, Bolu"ya geleceğini söyledi. P.S., Mehmet Samur"un geleceği otobüs firması ve saatini de ağabeylerine bildirdi. Önceki gün, Eskişehir"den Bolu"ya gelen Mehmet Samur"u gören Kemal Sevinç, tartıştığı Samur"un başına tek el ateş ederek öldürdü.
3 KARDEŞ TUTUKLANDI
Bolu Emniyet Müdürlüğü"ndeki sorgulamalarının ardından dün öğle saatlerinde adliyeye sevk edilen Kemal Sevinç, Mustafa Sevinç ve P.S., yaklaşık 12 saat savcıya ifade verdi. Tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Kemal Sevinç, Mustafa Sevinç ve P.S., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

MİLLİYET