Eski Jandarma Genel Komutanı Org. Şener Eruygur döneminde kullanılan Jandarma Genel Komutanlığı'na ait 7 milyon liralık örtülü ödenek soruşturması kapsamında, Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'le ilgili adreslere baskın yapılırken, Ersöz'ün sevgilisinin ortadan kaybolduğu ortaya çıktı. Örtülü ödeneğin 7 milyonluk kısmının nereye harcandığı ile ilgili yapılan soruşturmada emekli Tuğgeneral Ersöz ile ilgili 11 adrese eş zamanlı baskın yapılmıştı. Yapılan baskınlarda askerlerin imzalarının da olduğu öne sürülen harcama belgelerine ulaşılmaya çalışılırken, Ersöz'ün kaçışında da rol oynayan Azeri sevgilisi Ulvia Salamova'nın 4 ay önce izini kaybettirdiği belirlendi.

KIZINI YANINA ALDI

Ergenekon savcıları ve aramalara katılan terörle mücadele polisi söz konusu para ile ilgili ipucu ararken Ulvia Salamova'nın, kızını da yanına alarak Azerbeycan'a gittiği öğrenilirken, ODTÜ Metalurjide okuyan evin büyük çocuğunun babası ile kaldığı tespit edildi.

Rusya'nın yurtdışına silah satan tek devlet şirketi Rosoboroneksport çalışan Salamova'nın Azerbeycan'a gitmeden önce site aidatlarını toplu ödediği belirtildi. Alaçatlı Mahallesi Gazililer Sitesi'nde oturan Salamova'nın site yönetecisine, “Ben kızımla Azerbeycan'a gidiyorum. Uzunca bir süre gelmeyeceğim. Yıl sonuna kadar olan aidatımı ödemek istiyorum” dediği öğrenildi. Salamova daha sonra aidatlarının ödemesini yaparak, uzun süredir ikamet ettiği siteden ayrıldı.

EV KULLANILMIYOR

Komşuları da Salamova ailesini uzunca bir zamandır görmediklerini söyledi. Site yöneticisi, “Ulvia hanımın eşyaları duruyor. Kendisi gideli 4 ay oldu. Eve de gelen giden yok” şeklinde konuştu. Milyon dolarlık villada ailesi ile birlikte yaşayan Salamova'nın Ersöz ile ilgili soruşturmanın derinleştiği şu günlerde “Azerbaycan'a gidiyorum” diyerek ortadan kayboması ise dikkat çekici bulundu./yeni şafak