Ancak ortak bir yol bulunacaktır. Devlet ile sanatçılar arasında duvar örülemez. İdareci idarecilik, sanatçı sanatını yapacak." dedi.

Siirt Valiliği'nin yürüttüğü 'Siirt Okuyor' kampanyasına destek olmak amacıyla sanatçılar Ayşen Gruda ve Volkan Severcan Siirt'e geldi.

Sanatçılar, Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte bir restorantta bir basın toplantısı düzenledi. Siirt'te ilk defa geldiklerini ancak gördükleri sıcak ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını belirten sanatçılar, vatandaşların yakın davranışlarından memnun olduklarını belirtti.

Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş'ta kampanyanın son hızla devam ettiğini belirterek desteklerinden dolayı sanatçılara teşekkür etti. 81 köye biner kitap desteğinin ardından 50 bin daha destek sözünün sanatçılar tarafından verilmesinin büyük önem taşıdığını dile getiren Saltaş, okuma ve eğitime verdikleri önemin en önemli örneğini teşkil ettiğini söyledi.

Sanatçılar gazetecilerin devlet ve şehir tiyatrolarının özelleştirilmesi konusundaki bir sorusu üzerine bir fırtına yaşandığını ve bu fırtınanın dinmesinin beklenmesi gerektiğini kaydetti. Her ikisinin de köklü birer kurum olduğunu kaydeden sanatçılar, fırtınanın dinmesinin ardından ortak bir yol bulunacağına inandıklarını ifade etti.