Antalya’da bir kişi, başka biriyle nişanlandığını öğrendiği sevdiği kızın evini pompalı tüfekle basarak, ailesini rehin aldı.

Ahmet T. (27), evlenmek istediği, ancak ailesinin izin vermediği Zerrin Gündüz’ün başka birisiyle nişanlandığını öğrendi. Sabah erken saatlerde Kepez ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki Zerrin Gündüz’ün ailesinin evine giden Ahmet T, işte olması nedeniyle Gündüz’ün evde olmaması üzerine pompalı tüfekle ailesini rehin aldı.

Bu sırada Zerrin Gündüz’ün kardeşi Yusuf Gündüz, Ahmet T’nin bir anlık dikkatsizliğinden yararlanarak cep telefonuyla polise haber verdi. Baba Mustafa Gündüz ise camdan atlayarak kaçmayı başardı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Ahmet T’yi ikna ederek anne Gülsüm Gündüz ile Yusuf Gündüz’ün serbest bırakılmasını sağladı.

Gündüz ailesinin evden çıkmasından sonra Ahmet T, evin içinde rastgele ateş etmeye başladı. Ahmet T’nin teslim olmaya ikna edilememesi üzerine özel harekat ekiplerine haber verildi. Özel harekat ekibinin evin çevresinde önlem almasının ardından teslim olması için Ahmet T’ye megafonla çağrı yapıldı.

Yaklaşık 1.5 saatlik çaba sonucunda ikna edilen Ahmet T, tüfeği bırakarak evden dışarıya çıktı ve teslim oldu. Ahmet T. gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Çevredeki vatandaşların büyük panik yaşadığı olay sırasında yaşlı bir kadın, sokakta çok sayıda polis ekibini görünce baygınlık geçirdi. Yaşlı kadına olay yerinde bekletilen 112 Acil Servis ambulansında müdahale edildi.

Rehin alınan anne, baba ve oğulları da ifadelerine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.