DOĞUŞTAN işitme yolları bulunmayan 5.5 yaşındaki Orbay, “Goldenhar Sendromu” denilen iç ve dış kulak anomalisi hastası. Gittiği rehabilitasyon merkezleri sayesinde sadece yüzde 20 oranında duyabilen Orbay’ın haberi, HABERTÜRK’te yayınlanınca Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın talimatıyla bakanlık yetkilileri harekete geçti. Anne Deniz Sakat’ı arayan yetkililer, “İstediğiniz hastanede hemen ameliyatını yaptırabiliriz” deyince dünyalar Sakat Ailesi’nin oldu.
 
‘KULAĞIM OLDU MU’
Orbay, 10 Mayıs günü Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alındı. 4.5 saat süren ameliyatta Orbay’a işitme cihazı takıldı. Ameliyattan çıktıktan sonra “Kulağımı yaptınız mı?” diye soran küçük Orbay, artık sesleri duyabilmenin mutluluğunu yaşıyor.
 
Anne Deniz Sakat, “Oğlum bu yıl ilkokul birinci sınıfa başlayacak. Oğlumun duymasına dair ümidim kalmamış, psikolojim bozulmuştu. Şimdi çok mutluyuz. Bakanlık yetkililerine minnettarım. Benim 13 aydır beklememin sebebi, takılan cihazın sisteme implant olarak girmeleriymiş. Bu cihaz, 7 bin Euro, implant ise 38 bin Euro’ymuş. Bu durumu da Bakanlığa bildirdim” diye konuştu.
 
TEŞEKKÜR ZİYARETİ
Deniz Sakat, “Başka bir hastanenin doktoru ameliyat için bizden 25 bin TL’lik bıçak parası istemişti. Özel bir hastane de, 150 bin TL tutacağını söylemişti. Son çare evimizi satıp, üstüne de kredi alacaktık. Oysa ameliyat için tek kuruş para ödemedim. Ameliyat üniversitelerde gösterilmek üzere kameraya alındı. Oğlum, 27 Haziran’da küçük bir operasyon daha geçirecek. Bakanlığa teşekkür ziyaretinde bulunacağım” dedi.
 
habertürk