Kocaeli Fabrikası'nda üretimi yapılan ve ağırlıklı olarak Avrupa pazarına satılan araç, ticari araç pazarının yüzde 35'ine yakın bölümünü elinde bulunduruyor. 2003 ve 2007 yıllarında yılın aracı seçilen Transit'te yolcu koruması ön planda tutuluyor

Son yıllarda güvenliğin önemi gittikçe artıyor. Getirilen birçok düzenleme ile güvenliğe daha fazla önem verildiğini gösteriyor. Firma yetkilileri, Transit'in, çocuklarını güvenli ellere teslim etmek isteyen ailelerin tercihi olduğunu söylüyor.
Transit, Ford Avrupa'nın ticari araç üssü olan Ford Otosan Kocaeli Fabrikası'nda üretiliyor. 2003 ve 2007 yıllarında Yılın Uluslararası Ticari aracı seçilerek uluslarası ortamda da güvenilirliğini kanıtlayan Transit'de yolcuların korunması araç yapısının temelini oluşturuyor.

TAVAN-ARKA KAPI ACİL ÇIKIŞI

Transit'de isteğe göre 2 noktalı veya 3 noktalı emniyet kemeri seçilebiliyor. Bunun yanında tehlike anında acil çıkışların bulunması en önemli güvenlik unsurlarından biri. Bugün Avrupa'da geçerli olan arka kapı ve tavan acil çıkışlar Transit'de isteğe bağlı sunulan özellikler arasında. Bugün binek araçlarda bile standart olmayan ESP, 200PS motorda standart olarak sunuluyor. Ani bir engel, sert bir viraj, bozuk, ıslak veya karlı bir yolda yapılacak ani bir manevra gibi, aracın dengesinin bozulabileceği kritik durumlarda her lastiği bağımsız olarak frenleyip, motor gücünü düzenleyerek kayma ve devrilme riskini minimuma indiren ESP, güvenli yolculuklar sağlıyor. Ford Otosan müşteri memnuniyetini korumak için güçlü ve tecrübeli bir dağıtım ağı kurmayı hedefliyor.

Bu amaca ulaşmak için, coğrafik özellikler, satış kapasitesi ve temsil noktası kriterleri doğrultusunda, Türkiye pazarı 9 bölgeye ayrıldı. Otomotiv sektörünün her alanına yeni düzenlemeler getiren Blok Muafiyeti Tebliği'nin uygulanmaya başlandığı 2007 yılından itibaren, 26 adet satış ve servis noktasını Fort Otosan bünyesine katıldı ve toplamda 190 tesis ile hizmet verilmeye başlandı.

DİĞER FORD ARAÇLARI

Ağustos ayına özel olarak devreye alınan kampanyalarda Fiesta'da 24 bin 640 YTL'den , Focus'da 31 bin 800 YTL'den, Mondeo'da 45 bin 310 YTL'den başlayan fiyatlar a ek olarak FordFinans ile uygun faizli kampanyaları devam ediyor.

Focus ve C-MAX araçlarda 10 bin YTL 12 ay yüzde 0,99, Mondeo'larda 24 bin YTL 12 ay yüzde 0,99 faiz uygulanıyor.

Tüm Transit ve Transit Connect modellerinde FordFinans'a özel 12 bin YTL 12 ay yüzde 0 faiz kampanyası ve 2008 model araçlara özel 3 bin YTL'ye varan özel indirimler de mevcut. (Yenişafak)