Didim Belediyesi üniversite öğrencilerini ucuza taşımaya kalkınca minibüsçüler kazan kaldırıp uygulamanın bitmemesi halinde araçlarını Didim Belediyesi önünde yakacaklarını söylediler.
Didim ile Akbük arasında yolcu taşıyan şehiriçi minibüs şoförleri, Didim merkezden Akbük"teki Didim Meslek Yüksekokuluna giden Didim Belediyesince görevlendirilen araçların öğrencileri düşük ücretle taşımasına sert tepki gösterdiler. Altınkum durağında toplanan Akbük"lü şoförlerden Cemil Sarı “Biz Akbük- Didim hattında çalışan 39 şoför olarak bu uygulamayı kınıyoruz. Bizler Didim"den Üniversiteye her 10 dakikada bir öğrenciler derslerine geç kalmasın diye araç kaldırıyoruz ama yapılan uygulamaya bakın. Normal vatandaştan 3.75 Ykr , öğrencilerden 2 YTL ücret alıyoruz. Bu öğrencileri üniversitenin açıldığı 4 yıldan bu yana biz taşıyoruz. Bu uygulamanın arkasında farklı oyunlar dönüyor. Özel bir şirketi kiralamışlar şirkette bu araçlarla öğrencileri 1YTL "ye taşıyor. Öğrencilerde doğal olarak düşük ücretli araçlara biniyor. Bu işin arkasında Didim Belediye Meclis Üyelerinden birilerinin olduğunu öğrendik.Bu işlerin arkasında seçim yatırımları da yatmakta. Sırf öğrencilerin oylarını almak için böyle bir uygulamaya gidildiğini de düşünüyoruz. Didim"den Söke"ye giden öğrenciler var. Bu öğrenciler normal ücret veriyorlar. O zaman Belediye Söke"ye de servis çıkarsın. Neden bu uygulama Akbük için yapılıyor?” dedi.
Akbüklü şoförler 39 araçlarını yenilediklerini belirtip “ Günde 300 öğrenci taşıyoruz. Öğrencilerimize ve halkımıza daha iyi hizmet sunmak için araçlarımız yeniledik. Biz araçlarımıza zorunlu olmadığı sürece fazla yolcu bile alamamayı kararlaştırdık.Öğrencilerin rahat yolculuk yapmaları için bu uygulamaları devreye soktuk. Her bir şoför arkadaşımızın 40 bin ila 80 bin YTL arasında borçları var. Bizim ekmek teknemizi elimizden aldıklarında biz bu borçlarımızı nasıl ödeyeceğiz.”dediler.
Didim Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Şahap Gönül tartışmalarla ilgili olarak “Üniversite yetkililerinden ve öğrencilerden bu konuda talep geldi. Özelikle maddi durumu kötü öğrenciler için Belediye tarafından bir servis konulması konusunu bize ilettiler. Bizde Belediye olarak belediyemizin 1 yıllık araç kiralama hizmetini alan Tataroğlu şirketine ait 2 aracı öğrencilerin hizmetine sunduk. Bu araçlar 1 YTL"ye öğrenci taşıyacak. Bu araçlar belli saatlerde özellikle öğrencilerin yoğun olduğu saatler de çalışacak. Biz Akbük şoförler odası yetkilileri ile görüştük ve sorunu çözdük. Gerek servis gerekse Akbük"ü yolcu taşıyan araçlar birlikte çalışacak. Biz belediye olarak bizden istenilen şeyi gerçekleştirdik. Bu bir seçim yatırımı da değil. Sadece maddi durumu kötü öğrencileri düşünülerek yapılmış bir uygulamadır” şeklinde konuştu.