EMRİNDEKİ memur F.A. ile ilişki yaşadığı iddiasıyla 39 yıllık eşi Meliha Özhan'ın boşanma davası açtığı Antalya Vali Yardımcısı Hasan Özhan mahkemeye verdiği savunmada, memuru F.A.'ya cep telefonu mesajlarını motive etmek için çektiğini öne sürdü. Meliha Özhan ise, eşinin 7 daire ve 3 arsası olduğunu öne sürerek, mahkemeye eksik mal bildiriminde bulunduğunu iddia etti ve tapu kayıtlarının çıkartılmasını istedi.

Eşi Meliha Özhan'ın Avrupa Birliği (AB) Projeleri Koordinasyon Merkezi'nde memur olarak görev yapan 36 yaşındaki F.A. ile ilişki yaşadığını iddia ederek boşanma davası açtığı Antalya Vali Yardımcısı Hasan Özhan, olayın gazetelere yansımasının hemen sonrasında 16 günlük yıllık izne ayrıldı. İzin bitimi rapor alan Özhan, geçen hafta görevine döndü. Özhan'la aşk yaşadığı iddia edilen memur F.A. ise kadrosunun bulunduğu İl Sağlık Müdürlüğü'ne iade edildi. İlişkiyi öğrendikten sonra eşinden dayak yediğini, bıçakla kovalandığını belirten 2 çocuk annesi 55 yaşındaki Meliha Özhan, iki aydır ayrı yaşadığı 60 yaşındaki esinin Antalya 4'üncü Aile Mahkemesi'nin hükmettiği bin liralık tedbir nafakasını da ödemediğini iddia etti.

MOTİVE MESAJLARI
Vali Yardımcısı Hasan Özhan, avukatı Orhan Evren aracılığıyla mahkemeye verdiği dilekçesinde, "Memurumu motive etmek istedim" dedi. Bakanlık emri ile Suudi Arabistan'a 1 aylık geçici görevlendirilen F.A.'nın yurtdışındaki görevine gitmesi için motive edici, duygusallıkla ilgisi olmayan mesajlar gönderdiğini belirten Özhan, "Bu bir amirin memuruna karşı sergilemesi gereken doğru bir davranış biçimidir" açıklamasını yaptı. Hasan Özhan'ın savunmasında, çiftin cinsel hayatının 10 yıl önce bittiğine dikkat çekildi.

CLİNTON BENZETMESİ
Bu gelişme üzerine Meliha Özhan da avukatı Rumi Mercan aracılığıyla verdiği cevap dilekçesinde eşini ABD'nin eski başkanlarından Bill Clinton'a benzetti. Hasan Özhan'ın memurluğunda çok iyi sicil aldığını belirttiğine dikkat çeken Meliha Özhan, "Çok iyi sicil notu alan memurların çok iyi bir eş olacağı yorumu kabul edilemez. Bill Clinton da gelmiş geçmiş en başarılı ABD başkanları arasında gösterilmektedir" dedi.

Eşinin F.A. ile olduğunu iddia ettiği ilişkini yadsımadığını belirten Meliha Özhan dilekçede, "Her şey zaten bu motive sözcüğünde gizli. Bir mülki amir, mahiyetindeki memuru, mesai saatleri dışında mesaj çekerek motive ediyorsa, memurun üstün performans ile çalışacağından kuşku yoktur. Bu yakın motivasyonlardır ki; İl Sağlık Müdürlüğü'nde yüzlerce memurdan biri olan F.A.'nın üstün yetenekleri ortaya çıkıp valilik bünyesine `AB Koordinatörü' olabilmektedir" ifadelerine yer verdi.

TAPU KAYITLARINI İSTEDİ
Eşinin mahkemeye verdiği malvarlığı bildiriminde İstanbul'da bir daire ve Kocaeli Gebze'de arsa gösterdiğini belirten Meliha Özhan, eşine ait olduğunu ileri sürdüğü 3 arsa ve 7 dairenin listesini vererek tapu kayıtlarının çıkartılmasını, İçişleri Bakanlığı'na verdiği mal beyanının getirtilmesini istedi.

Meliha Özhan'ın mahkemeye sunduğu listede yer alan ve Hasan Özhan'a ait olduğu ileri sürülen gayrimenkuller şunlar:

-İstanbul Küçükçekmece'de daire,

-Ankara Keçiören'de 19 Mayıs Mahallesi 30961 ada 4 parselde 8 numaralı daire,

-Ankara Keçiören'de 19 Mayıs Mahallesi 30961 ada 7 parselde 2 numaralı daire,

-Ankara Keçiören'de 19 Mayıs Mahallesi 30961 ada 7 parselde 6 numaralı daire,

-Ankara Keçiören'de 19 Mayıs Mahallesi 30961 ada 7 parselde 11 numaralı daire,

-Ankara Keçiören'de 19 Mayıs Mahallesi 30961 ada 1 parselde 3 numaralı daire,

-Ankara Keçiören'de İncirli Mahallesi 5052 ada 2 parselde 17 numaralı daire,

-Kocaeli Gebze'de 2446 ada 3 parselde arsa,

-Ankara Yenimahalle İlçesi Aşağı Yahyalar 6448 ada 2 parselde arsa,

-Ankara Yenimahalle İlçesi Aşağı Yahyalar 64453 ada 10 parselde arsa."

Antalya 4'ÜNCÜ Aile Mahkemesi'ndeki boşanma davası önümüzdeki günlerde görülecek.