Türk Kadınlar Birliği Aydın Şubesi'nin ve Halk Eğitimi Merkezi tarafından okuma yazma bilmeyen kadınlara için okuma yazma kursu düzenlendi. Kursu bitiren kadınlar için düzenlenen sertifika töreninde kadınlar önce halay çekti, sonra sertifikalarını aldı. Toplam 25 kursiyer bir yıl süren kurs sonunda hem okuma yazma öğrendi hem de ilkokul diploması aldı.
Eğitim Araçları Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen sertifika törenine Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı, Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Türk Kadınlar Birliği üyeleri ve okuma yazma kursuna katılan bayanlar katıldı.
Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı, gelecek nesli yetiştirecek olana kadınların mutlaka okuması gerektiğini söyledi. Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar Avrupa Birliği giriş sürecinde olan ülkemizde okuma yazma bilmeyen hiçbir vatandaşımız kalmaması gerektiğini belirten Dindar “Özellikle kadınlarımız iki kat daha fazla okumalı.Annelerin daha kültürlü daha bilinci olması gerekiyor. Çocuklarını daha iyi yetiştirebilmek için anneler kendi eğitimlerine önem vermelidir” dedi.
Türk Kadınlar Birliği Aydın Şubesi Başkan Yardımcısı Nadide Çakılcı bir yıl süren ücretsiz kursa toplam 25 kadının katıldığını, program sonunda başarı gösteren bayanların tamamının ilkokul diplomasına eşdeğer diploma aldıklarını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından okur-yazar olan bayanlar sertifikalarını aldılar.