Yurdal Sert’le boşanma aşamasında olan ve bu konuyla ilgili hiç konuşmayan İvana Sert, suskunluğunu HT Pazar için bozdu. Mahkeme sürecinde yaşadıklarını, Acun Ilıcalı’nın yarışması Yok Böyle Dans’a katılmasını, bu dönemi nasıl atlattığını ve yeni bir aşka hazır olup olmadığını anlattı.

Güzel mi güzel, yabancı gelin kontenjanından girdi hayatımıza. Eğlenceli Türkçe’si, samimiyeti ve dobralığıyla ayrı bir yere koyduk onu. Ülkenin en ünlü ve görünüşe göre çok da mutlu yabancı geliniydi. İvana Sert, eşinden sitayişle bahsederken geçen ağustosta birden “Aldatıldım, boşanıyorum” dedi.

Çok geçmeden eşi Yurdal Sert’ten “Asıl, karım beni ortağımla aldattı” şeklinde bir cevap geldi. Olayın kahramanları basına açıklamalar yaparken İvana Sert sustu. Olay mahkemeye intikal etti. Ayrıca anaokuluna giden 5 yaşındaki oğlu Ateş vardı. Kameralara oynamadı, “ülkeme dönüyorum” gibi sömürü taktiklerine bulaşmadı. İkna etmek de kolay olmadı hani, bunca yıllık hukukumuza rağmen.

Kilo vermişsin!

Evet, ama üzüntüden değil bilerek verdim. Bu kameralar gerçekten biraz anoreksik insanı daha güzel gösteriyor. Bir de sporu bıraktım ya, toparlanmam lazım.

Moralin nasıl?

Ne diyebilirim ki? Benim başıma gelenler umarım kimsenin başına gelmez. Bunu da gördük. Bir de ne derler, öldürmeyen daha güçlü yapar.

Bu yoğunluğun üzerine bir de “Yok Böyle Dans” yarışmasından teklif geldi. Dans edecek misin gerçekten?

Yeni renkler bulmaya çalışıyorum, dans da öyle bir şey. Başka bir teklif olsa kabul etmezdim. Dans etmeye bayılırım ama bir şey yapıyorsam en iyisi olmalı ve zamanı çok iyi ayarlamam lazım. Oğlumun bana çok ihtiyacı var. Tüm bunları düşünüp kararımı öyle verdim, dans yarışmasında ben de varım. Terapi gibi bakacağım bu yarışmaya.

Acun Ilıcalı’yla mı görüştün yarışma için?

“Başarı benim için hiçbir şeydir, ben kötü insanla iş yapmam” der. Senden iyi bir elektrik mi aldı?
Ben de aynen onun gibiyim. Kaprisli değil profesyonel insanları severim. Yeni tanıştım. “Bizimle olmak ister misin” dedi. Dekor falan değişecek. Bence güzel olacak.İki programınız da Show TV’de olacak. Öyle aileden biri gibi içlerine aldılar ki çabucak toparlandım. İyi bakıyorlar bana.

Nur Yerlitaş “Bugün Ne Giysem” yarışmasından ayrıldı, tek kadın sen kaldın. Özel hayatındaki problemleri bahane etmedin.

Kadın olarak ekstra ilgi istiyorum. Erkekler (Hakan Akkaya, Barbaros Şansal) renkli kişilikler ama iki dakikada hazırlar. Bekletiyorum sürekli onları. Kadın için bakımlı olmak zordur, çünkü saç, makyaj ve kıyafetin aynı anda güzel ve uyumlu olması gerekir. Ama dünyaya bir daha gelsem yine bu işi seçerim.

"SIRBİSTAN'A DÖNMEYECEĞİM"

Türkçen biraz düzelmiş mi acaba? Sanki kelime sayısını artırmışsın!

Derslere başladım. Ama kaç kişiyle konuştuysam diyorlar ki “İvana Türk halkı senin Türkçene bayılıyor, değiştirme böyle kal.” Gerçekten de bu benim. Çok daha iyi konuşmaya çalışıyorum tabii, düşün 11 senedir buradayım. Oğlum benden iyi konuşuyor. 5 yaşında çocuk bana ders veriyor. Özel dersi bıraktım ama bu çekimler inanılmaz geliştiriyor dilimi.

Sırpça ne alemde?

Bazen Sırpça anlatmak istediğimi anlatamıyorum, Türkçe kelimeler geliyor aklıma. Arada kaldım. Annem geçen aydan beri yanımda. Ben kaptırıp Türkçe konuşuyorum. Annem “Kızım ben Sırpım ve şu an ne dediğini anlamıyorum” diyor.

Ne diyor boşanma durumlarına?

Aslan gibi kadındır annem, doğrunun yanındadır, hep destektir. Oğlum var bir de ortada. Çok da iyi anlaşıyorlar. Ben yokken anneme çeviri yapıyormuş; domates, biber, diye. Küçük bir tercüman.

Sırbistan’a dönmeyi düşünüyor musun?

Kesinlikle düşünmüyorum. Burayı seviyorum, hayatım burada. Kendimi orada göremiyorum artık. Okula başladı, Ateş burada okuyacak.

"DUA OKUYORUM"

Nasıl atlatıyorsun bu dönemi?

Ateş’e bir şey olduğu zaman kopuyorum, kırılma noktam oğlum. Ağlayamam fazla, sporla rahatlıyorum. Bir de en kötü zamanımda en güzel görünüyorum, bir şekilde en güzel hale sokuyorum kendimi. Dua okuyorum, kilise cami fark etmez, duanın gücüne inanıyorum. İyi bir şey olduğu zaman Allah’a teşekkür ediyorum.

Mahkeme süreci nasıl geçiyor?

Hayatımda hiç mahkemeye gitmedim, mahkeme ne demek bilmiyorum. Gittiğimde öğreneceğim.

Peki bu yaşananlar sonrasında “Kocama hiç yalan söylemedim, sözlerimin arkasındayım” diyor musun?

Kesinlikle. Zaten ortaya çıkacak her şey. Yurdal’la ilgili, Ateş’in babası olduğu için ağzımdan kötü bir laf çıkmayacak. Ona da ailesine de saygı duyuyorum. 8 sene o ailenin parçasıydım, kalbimde kalacaklar, özellikle de annesi. Yurdal’ın idolüydü annesi, bana “Annem gibisin” derdi sürekli. Erkekler öyle seçiyor karılarını zaten, değil mi?

"TÜRK, YABANCI, ZENCİ DEĞİL AŞK ÖNEMLİ"

Artık yabancı gelin değil “Türk İvana” oldun ve bu ülkenin en güze kadınlarından birisin. Medeni durumun dolayısıyla taliplerin arttı mı?

Yok, her zaman olurdu böyle şeyler. Sadece kimin dost kimin düşman olduğunu öğrendim, bazen gerçekleri öğrenmek için böyle kötü olaylar yaşamak lazım. Ünlü olduğun zaman insanlar seni kullanmaya çalışıyor. Daha dikkatli yaşayacağım. Çok az kişiden dostluk gördümben bu dönemde.

Eski eş de olsa, yanında 20’lik birini görsen kıskanır mısın?

Neden olmasın, ne kıskanacağım? Hiçbir yaptığımdan pişman olmadım. Genç birine ihtiyacı varsa onunla olur, yaşlı birine ihtiyacı varsa da öbürüyle.

Âşık olsan şimdi, yeni bir ilişkiye nasıl bakarsın?

Uzun zaman kimseye bakmayacağım. Aşka, güzel duygulara çok inanırdım, evlilik, aile, çocuk, bunlar güzel şeyler ama çok dikkatliyim şu anda.

“Mahkeme sürecinde basına malzeme olmak istemiyorum” mu diyorsun?

Kesinlikle ve sonrasında da düşünmüyorum uzun süre. Mahkeme ne kadar sürer onu da bilmiyorum.

Yine bir Türk ile evlenir misin?

Türk mü, yabancı mı, zenci mi önemli değil, aşk önemli sadece. Herkesle evlenebilirim.

Kadınlarla aran nasıl?

Kadınlar beni kıskanmıyor, yanımda duruyor. Benim kocayı çalabilir bu, demiyorlar. Hiç öyle bir bakış almadım, kötü elektrik hissetmedim.

Bekârken yapmayı özlediğin şeyleri yapıyor musun; kadın kadına dışarıya çıkmak gibi?

Hayatım değişmedi, evliyken de yapıyordum bunu.

Oğlun Ateş boşanma durumunu anladı mı? 'Babam nerede' gibi sorular soruyor mu?

Okul çabucak başlasın diye bekledim, yeter ki meşgul olsun. Çok fazla bu konuları sormuyor, babasını görüyor zaten. Ne zaman isterse de görür, hiçbir zaman bunu engelleyecek değilim.

HT Pazar / Nazenin Tokuşoğlu