İSVİÇRE"nin en büyük günlük gazetelerinden Blick, Türkiye Futbol Federasyonu ile Fatih Terim"i topa tuttu. İlk sayfadan ve “Türklerin çirkin oyunu” manşetiyle verilen haberde, Terim"in boş vaatlerle İsviçre Ümit Milli Takımı oyuncusu Serkan Şahin"i kandırdığı iddia edildi. Terim"e ağır suçlamalar içeren yazıda, “Bu olayın arkasındaki kişiyi zaten İsviçre halkı çok iyi tanıyor. Türkiye Teknik Direktörü Fatih Terim, 2005 yılındaki skandal maçın da planlayıcısı ve başrolü oynayan kişiydi” denildi.

Orta saha vaadi
Türkiye-İsviçre 2006 Dünya Kupası Elemeleri Play-Off karşılaşmalarından ceza almadan kurtulduğu yorumu yapılan Terim"in yetenekli futbolcuya bizzat telefon ederek, “Seni önce 21 Yaş Altı takımında bir kez izleyeceğim, eğer iyi oynarsan A Milli Takım kadrosuna alacağım” vaadinde bulunduğu kaydedilen haberde, genç futbolcunun menajeri Yusuf Kara"nın, İsviçre"de sol bek oynatılan Serkan"ın Türk Milli Takımı"nda orta sahada oynatılacağı ve bu nedenle teklifi cazip bulduğu yönündeki açıklamasına yer verildi.

Artık bizde oynayamaz
Gazete ayrıca, ümit milli takım antrenörleri Pierluigi Tami"nin futbolcusunun aldığı bu karara hem şaşırdığını hem de çok kızdığını belirterek, ”Serkan yetenekli bir futbolcu ama bize azimli ve İsviçre formasını gururla giyecek karakterde oyuncular gerekli. Fatih Terim onu belki de 1 kez oynatıp, bizde oynamasına engel olacak. Serkan artık İsviçre Milli Takımı için bizden davet almayacak” şeklindeki sözlerini okuyucuları ile paylaştı.
Vatan