Konya'nın Akşehir ile komşusu Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçelerinde son 40 günde gasp edilip öldürülen 4 kişinin katili, yol şantiyesinde çalışan işçi Erhan Gerek çıktı. Katil kurbanlarından birinin kredi kartını kullanınca yakayı ele verdi. Seri cinayetlerin ilki geçen 19 Temmuz'da Akşehir'e bağlı Doğrugöz beldesinde yaşandı.
 
TAKILARI ALIP TARLADA BIÇAKLADI
3 çocuk annesi Arife Korkmaz'ın (61) cesedi, tarlada bulundu. Bıçaklanarak öldürüldüğü belirlenen kadının, 120 lirası, yüzük ve küpesinin çalındığı belirlendi. Konya Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma ekipleri, zanlının yakalanması için çalışma başlattı.
 
İKİNCİ CİNAYET CEP TELEFONU İÇİN
Bu cinayetten 20 gün sonra, 10 Ağustos tarihinde, bu kez Akşehir'e bağlı Gölçayır beldesinde yaşayan işçi emeklisi 58 yaşındaki Yakup Okumuş'un evinin önündeki çalılıklarda cesedi bulundu. Tabancayla vurulan Okumuş'un cep telefonunun gasp edildiği belirlendi.
 
ÜÇÜNCÜ KURBAN KOMŞU İLDEN
Bir sonraki cinayet haberi, Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinden geldi. 12 Ağustos'ta, Çamözü köyünde yaşayan Türkan Sorgun, evinin önünde tabancayla öldürüldü. 65 yaşındaki Sorgun'un da 200 lirası, bilezik ve kredi kartının gasp edildiği belirlendi. Jandarma ekipleri, birbirine yakın yerlerde ve gasp içeren 3 cinayetin bağlantılı olabileceğini belirleyerek özel bir ekip oluşturdu.
 
MOLA VEREN TIR'A SALDIRDI
Bu arada son cinayet, Afyonkarahisar'ın Kırca beldesi yakınlarında yaşandı. TIR şoförü Korhan Ersoy ve yanındaki kayınbiraderi Gökhan Keser yol kenarında yemek yerken, bahçeden üzerlerine ateş açıldı. Konya'da askerdeki kardeşini ziyaret için TIR'a binen Keser öldü, Ersoy ise saldırıdan yaralı kurtuldu. Katilin kurbanlardan Sorgun'un çalınan kredi kartıyla bir bankanın ATM cihazından işlem yapıldığını tespit etti. Güvenlik kameralarından eşkali belirlenen zanlının fotoğrafları, vatandaşlara dağıtıldı. İhbar üzerine dün sabaha karşı evinde yakalanan zanlı Erhan Gerek (30) tutuklanarak cezaevine konuldu.
 
"İçimden bir ses 'onları vur' dedi"
Sorguya alınan Erhan Gerek'in, Konya-Afyonkarahisar arasındaki yol şantiyesinde işçi olarak çalıştığı ancak bir süre önce işten çıkarıldığı öğrenildi. Zanlıyı tanımadıklarını, hiç selamlaşmadıklarını söyleyen çevre sakinleri, "Kimdir nedir bilmezdik. Gece gelir ışıkları yakmadan otururdu" dedi. '
 
SİLAHI DA EVDEN ÇALDIM'
Erhan Gerek sorgusunda işlediği cinayetleri itiraf ederken soğukkanlı ifadeleri şaşırttı. Katil zanlısı ifadesinde "İşsiz kalınca hırsızlık için girdiğim evden tabanca çaldım. Sonra da gaspa başladım. İçimden biri 'vur' dediği için onları öldürdüm" dedi. '
 
BAŞKASINI ÖLDÜRDÜM'
Gerek, 4 kurbandan 3'ünün cinayetlerini üstlenirken Arife Korkmaz'ı kendisinin öldürmediğini öne sürdü. Seri katil, 20 gün önce evinde ölü bulunan Azerbaycan uyruklu Hacer Rahimova isimli bir kadını ensesinden vurduğunu iddia etti
 
sabah