İtalya'nın kuzeyinde Veneto bölgesinde 1989-1994 yılları arasında 6 hayat kadınını öldürüp parçalara ayırarak gömen ve yakalandıktan sonra mahkeme tarafından müebbet hapis cezasına çarptırılan 50 yaşındaki Gianfranco Stivanin, akıllara durgunluk veren bir talepte bulundu. Stivanin, din adamı olmak için başvuruda bulundu.
Kendisini dine adadığını iddia eden Stivanin, “Hayatımı değiştirmek istiyorum. Özür dileyecek hiç bir şeyim yok. Sonuçta neden burada olduğumu bilmiyorum. Yaptığım hiç bir şeyi hatırlamıyorumö demekten de geri durmadı. Bu arada Vatikan'ın Stivanin'in izlenmesi ve samimiyet derecesinin değerlendirilmesi için bir grup din adamını görevlendirdiği belirtildi. Din adamlarının raporunun olumlu olması halinde Stivani din adamı olarak kiliseye kabul edilecek.
Vatikan'ın tarihinde bir katilin din adamı olma talebi ilk değil. Daha önce de bazı katiller din admı olarak görev aldı. Ancak bunlar arasında en çarpıcısı 1252 yılında rahip San Pietro Da Verona'yı öldüren Carino Pietro Da Balsamo oldu. Hapse atılan Da Balsamo firar etti. Firariliği sırasında Dominicani di Forli tarikatına bağlı bir manastıra girme talebinde bulundu. Talebi kabul edilen Forli, sözkonusu manastırda 40 yıl geçirdi. Carino Pietro Da Balsamo ölümünün ardından Vatikan tarafından “kutsal kişiö ilan edildi.

DHA