HATAY"ın Samandağ İlçesi"nde 30 yaşındaki Selim Sağaltıcı ile nişanlısı 28 yaşındaki Semire Karaağaçlı"nın otomobillerinde öldürülmesinden 3 ay sonra, 27 yaşındaki Sinan Berrak ile kız arkadaşı 24 yaşındaki Nevin Güler"in geçen pazartesi gecesi deniz kenarında yine otomobilde tabancayla vurularak öldürülmesi, ilçede "seri katil" korkusuna neden oldu. İnternette tanıştığı sevgilisi ile görüşmek üzere Çorum"dan Samandağ"a giden Nevin Güler"in ailesi yaşadığı şoku atlamazken, Sinan Berrak"ın yakınları, katil bulunmadan ilçe halkının rahat edemeyeceğini söyledi.

Suriye sınırındaki Samandağ İlçesi"ni sarsan ilk cinayet 14 Kasım 2008"de işlendi. Sutaşı Beldesi"nde oturan Semire Karaağaçlı ile nişanlısı ve dayısının oğlu Selim Sağaltıcı, bakkala sigara almak için çıktı ancak bir daha geri dönmedi. Esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan nişanlı çiftin cesetleri geceyarısı Antakya-Samandağ karayolunun Güneysöğüt Köyü yakınlarında otomobilde bulundu. Başlarından vurularak öldürüldüğü anlaşılan çiftin katil veya katil zanlıları bugüne kadar bulunamadığı gibi, en küçük bir ip ucu da elde edilemedi.

Samandağ"daki güvenlik birimleri nişanlı çift cinayetini çözmeye çalışırken, geçen pazartesi gecesi polis telsizleri benzer bir cinayeti daha merkeze anons etti. İhbar üzerine ilçenin denize girilen, sosyal tesislerin bulunduğu Çevlik sahiline giden polis ekibi kıyıda genç bir kadın ve erkek cesedi ile karşılaştı. Çalıştığı Suudi Arabistan"dan izinli olarak Hatay"a gelen Sinan Berrak ile internette tanıştığı kız arkadaşı Çorumlu Nevin Güler"in, kiralık olduğu belirlenen 31 SN 822 otomobilde dışarıdan tabancayla ateş açılarak öldürüldüğü. cesetlerin otomobilden çıkartılıp sürüklenerek denize atıldığı belirlendi. Nişanlı çiftin öldürülmesinin ardından, benzer nitelikteki bu ikinci esrarengiz cinayet ilçede büyük panik yarattı.

DEDEKTİFLER İZ SÜRÜYOR

Benzer 2 cinayette 4 kişinin öldürülmesi üzerine Hatay Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası dedektifleri de olaya el koydu. Bir yandan jandarma, diğer polis, en küçük ipuçlarına ulaşabilmek için birçok kişinin ifadesine başvurup, parmak izleri ve cinayetin işlendiği yerlerdeki ayakkabı izleri ile saç tellerine kadar titiz bir araştırmaya yöneldi. Ancak yetkililer, her 2 cinayet ile ilgili olarak en küçük bir açıklama yapmaktan kaçınıyor. Öldürülen bir çiftin nişanlı olması, diğerinin 3-4 gündür ilçede dolaşan sevgililer olması, katilin bu konuda hassasiyeti olan bir profil olabileceği üzerinde duran polis, diğer bütün olasılıkları da değerlendiriyor.

CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ

Vücuduna 2 kurşun isabet eden Sinan Berrak"ın cenazesi bu sabah yakınları tarafından otopsi yapılan Adli Tıp Kurumu"ndan alındı. Berrak"ın cenazesi Samandağ İlçesi"nin Kurtderesi Mahallesi"ndeki baba evine getirildi. Cenaze bir süre bekletildikten sonra götürüldüğü Asri Mezarlık"ta kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Mersin Üniversitesi Turizm Otelcilik Meslek Yüksekokulu mezunu olan Nevin Güler"in cenazesi de ailesi tarafından alınarak götürüldüğü memleketi Çorum"un merkez Çayyayla Köyü"nde toprağa verildi. Okulunu bitirdikten sonra Çorum"a dönmediği ve turizm rehberliği yaptığı belirtilen Nevin Güler"in ailesinden ayrı yaşadığı da ileri sürüldü. Genç kızın ailesi, cinayetin gasp amacıyla işlendiğini öğrendiklerini söyledi. DÜŞMANIZ YOK Evinde taziyeleri kabul eden ve oğlunun 8 yıldır Suudi Arabistan"da beyaz eşya tamirciliği yaptığını, 2 ay önce izine geldiğini anlatan baba 57 yaşındaki Cevdet Berrak, kimseyle bir düşmanlıkları olmadığını cinayetin kim tarafından neden işlendiğini bilmedikleri söyledi. Oğlu ile birlikte öldürülen Nevin Güler"in geçen cuma günü Samandağ"a geldiğini söyleyen baba Berrak, “Oğlum ölmeden önce yanına gelen kızla internette tanıştığını söylemişti. Kızın, turizm rehberi olduğunu anlatmıştı. Biz bu kızı tanımıyoruz. Sadece Adli Tıp Kurumu"nda cenazemizi al

MİLLİYET