Spor Toto Süper Lig'in 29'uncu haftasında Aytemiz Alanyaspor evinde Fenerbahçe'yi ağırladı. Düşme hattından kurtulmak isteyen Fenerbahçe ve Avrupa'ya gitmek isteyen Alanyaspor'un kritik mücadelesinde gülen taraf Efecan Karaca'nın tek golüyle ev sahibi Aytemiz Alanyaspor oldu.

Akdeniz ekibinin teknik direktörü Sergen Yalçın, maçın ardından önemli noktalara değindi.

İşte Sergen Yalçın'ın maç sonu açıklamaları:

"Başkanımızn doğum günüydü. Galibiyeti ona hediye ediyoruz. Hafta içi analizlerin yanında oyunun provasıyla ilgili 2-3 antrenman yaptık. 3. bölgede baskıyla başladık. Uzun oynamak zorunda bıraktık."

"Rakibi oyuna başlatmayacağız dedik. Baskıdan çıkma ihtimalleri düşük. Bu çok faydalı oldu. Uzun topa mecbur bıraktık. İleride topu tutacak oyuncuları yok."

"Bütün uzun topları biz aldık. Düşündüğümüz gibi oldu. Mutlaka temasla oynamalıyız demiştik. İç sahada agresif ve temaslı oyun çok fark ediyor. Daha da rahat kazanabilirdik. İnanılmaz fırsatları harcadık. Harun çok şanslıydı bu akşam."

"İstemek, mücadele etmek olmadan bu planları gerçekleştirmek zor. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Müthiş maç oynadık. Oyunun her anında oyunun içindeydik. Kenarda maç boyunca sürekli oyunun içindeydik."