Şarkıcı Seren Serengil, yüksek tansiyon ve beyin kanaması riski nedeniyle erken doğum yaparak bir kız çocuk dünyaya getirdi. Bebeğin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Hastane'den yapılan yazılı açıklamada, Amerika'da şiddetli preeklampsi, baş ağrısı ve yüksek tansiyon şikayetleriyle acil doğuma alınmak istenen Serengil'in, doğum tarihine henüz 3 ay olması nedeniyle Türkiye'ye döndüğü belirtildi.

2 Nisan Perşembe günü 24 haftalık gebeliği mevcutken Amerikan Hastanesi'ne yatırılan şarkıcının tansiyonunun 24/11 olarak ölçüldüğü ve şiddetli baş ağrısı nedeniyle beyin kanaması riski olduğunun tespit edildiği kaydedilen açıklamada, ''Yapılan ultrasonografide bebeğin gelişiminin 21 haftayla uyumlu olduğu ve sıvısının tamamen bittiği görülmüştür. Hem annenin, hem bebeğin hayati tehlikede olması nedeniyle acil doğum kararı alınmıştır. Kadın hastalıkları, doğum, hematoloji ve yeni doğan yoğun bakım uzmanlarının katıldığı sezeryanle doğum gerçekleştirilmiştir'' denildi.

Doğum sonrası dönemde Serengil'in tansiyonunun düştüğü ve hayati tehlikesini atlattığı ifade edilen açıklamada, Serengil'in 400 gram ağırlığında bir kız bebek dünyaya getirdiği, ancak bebeğin yeni doğan yoğun bakımda olduğu ve hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

HT