Son olarak Sercan"ın babası Kenan Yıldırım, bir televizyon kanalına Sercan"ın Galatasaraylı olduğunu açıklaması ve kendileri için Fenerbahçe defterinin kapandığını açıklaması ve bunun üzerine Sercan"ın babasını yalanlayan açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Babasının açıklamalarını ve Sercan"ın bir türlü gerçekleşmeyen transferini, Radyospor'da Aydın Cingöz ile Haber Aktif programına değerlendiren eski menajeri Efgan Erciyas, çok tartışılacak açıklamalar yaptı.
İşte Efgan Erciyas"ın açıklamaları:

*Sercan"ın babası bu işleri seviyor. Babanın baştan beri transfer merakı, menajerlik merakı var. Sercan sonunda babasını yaralamak zorunda kaldı.

*Sercan Yıldırım ile Fenerbahçe ciddi anlamda ilgilendi. Galatasaray son 15 güne kadar transfer etmek istedi ama ekonomik şartlar ağır gelince transferden vazgeçti. Bu iki takımın dışında ne Beşiktaş ne de başka bir takım Sercan ile ilgilenmedi. Bu kulüplerle görüşmelerde futbolcu adına bulundum.

*Babasının dediği gibi Fenerbahçe 9.5 milyon euro vermedi. Transferin son günü saat 15.30 gibi Fenerbahçe bu transferden vazgeçti. (Aziz Yıldırım"ın Sercan"ın babasının tavırlarından rahatsız olduğu için transferden vazgeçtiği konuşuluyor.) Babasının açıklamaları çok çirkin ve yanlış.

*Sercan"ın transferinin gerçekleşmemesindeki ana nedenlerden biri Sercan"ın babası Kenan Yıldırım"dır. Sercan ile benim ciddi sıkıntılarım var ama Sercan son dönemde profesyonellik örneği verdi.

*Babası kabul etmesede, TFF kayıtlarında Sercan"ın menajeri Rıza Ağacık görünsede oyuncunun benimle çalıştığına dair bir imzası var. Geçenlerde de babası tehditle aldığımı iddia etti. Avukatlarımla gerekli girişimleri yaptık.

*Babasının söylediklerinin aksine bunu ilk defa söylüyorum. Sercan, Fenerbahçe Kulübü"ne çok gitmek istedi. Sercan"ın gönlü bir yerde olibilir ama Sercan Fenerbahçe"ye çok gitmek istiyor.

*Sercan “Fenerbahçe"de Alex ile oynarsam ben kıral olurum” diyordu.

*Bu transferde ben dahil herkes hatalar yaptı. Ancak olaylara şahitim Fenerbahçe ve Galatasaray ile yapılan transfer görüşmeleri iddia ediliği gibi olmadı.

SERCAN 5 MİLYAR İÇİN SERBEST KALMIŞ!

Bugün transferi için 7-8 milyon bonservis bedeli istenen Sercan Yıldırım"ın geçen yıl Bursaspor"dan 5000 bin TL alacağını tahsil edemediği için serbest kaldığı ortaya çıktı.

Türkiye Futbol Federasyonu kayıtlarındaysa Sercan"ın Bursaspor ile 31 Ocak 2008"de karşılıklı olarak sözleşmesini sona erdirdiği görünüyor. HÜRRİYET