Karşılama sırasında serbest bırakılanlar, hem belediye personeli hem de vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Belediye çalışanları tarafından düzenlenen karşılamada konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “Adalete güvendiğimizi söylemiştik ve haklı çıktık. Her türlü entrikaya rağmen alnımız açık, dimdik ayaktayız” dedi.

Bilindiği gibi 2 Mayıs 2011 tarihinde İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi merkezli operasyon gerçekleştirilmişti. 2 Mayıs 2011 tarihinde İzmir Büyükşehir belediyesine yönelik olarak başlatılan soruşturma kapsamında geçtiğimiz Salı günü İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Şube ekipleri tarafından gözaltına alınan Kuşadası Belediyesi Meclis üyesi Ahmet Kireç, Kuşadası Belediyesi Mali İşler Müdürü Yusuf Atak ve Kuşadası Belediyesi Başkan Yardımcısı M. Zeki Fidandal, İzmir’de çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

BELEDİYE PERSONELİ VE HALK COŞKUYLA KARŞILADI
Öte yandan akşam saatlerinde serbest kalan Kuşadası Belediye’nin üç yetkilisi, belediye binası önünde toplanan personel ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Yaklaşık beş yüz kişilik bir kalabalık tarafından çiçeklerle karşılanan üç belediye yetkilisi ve bazı belediye personeli sevinç gözyaşlarına hakim olamadı.

ALTUNGÜN: “NAMUSLU BELEDİYE YÖNETİMİNİ DOSTA, DÜŞMANA GÖSTERECEĞİZ”
Belediye binası önündeki coşkulu kalabalığa seslenen Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, adalete güvenlerini her fırsatta dile getirdiklerini belirterek, “Burada bu tip konularla ilgili size hitap ettiğim için aslında üzgünüm. Çünkü Kuşadası Belediyesi veya CHP’li başka belediyeler ve personeli, ekibi, kadrosu bu tip uygulamaları hak etmiyor. Ancak ilk operasyonda da söylemiştik. Adalete güvenimiz tamdır demiştik. Bizim Türk hakim ve savcılarına güvenimiz var demiştik. Uzun aradan sonra gereksiz şekilde, ifadeye davet edileceklerine, salı günü sabahın 6’sında polis arkadaşlarımız evlerinden alıp götürdü. Bugün mahkeme, Kuşadası Belediyesi’nden alınan üç arkadaşımızı serbest bıraktı. Diğer arkadaşlar da serbest kaldı. Öncelikle Türk adaletine teşekkür ediyorum. 9,5 aydır anlamsız ve gereksiz yere tutuklu olan ve önümüzdeki günlerde aramızda olacağına inandığımız Erdoğan Uyan arkadaşımıza da selamlarımızı iletiyorum” dedi.

ALTUNGÜN: “BİRİNCİ DÜŞMANIMIZ MAALESEF BİZDEN OLANLAR”
Kuşadası Belediye Başkanının ve ekibinin nasıl bir süreçten geçtiğini herkesin izlediğini anlatan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün sözlerine şöyle devam etti: “Ne tip saldırı ve entrikalara hedef olduğumuzu iyi biliyorsunuz. Acı bir gerçek var; maalesef bizim birinci düşmanımız bizden olanlar. Acı ama böyle. Bunların üstesinden beraberce geleceğiz. Kuşadası’nda namuslu bir belediye yönetimi olacağını dosta da düşmana da göstereceğiz. Birileri istese de istemese de bundan sonra Kuşadası’nı namuslu yöneticiler yönetecek. Bundan sonra Kuşadası Belediyesinin kapısından kasasında milyon dolarlar çıkanlar geçemeyecek. Sakin ve sabırlı olmalıyız. İşin özünde sabırlıyız. Mesai arkadaşlarımız, partililerimiz, halkımız, başka siyasi partilerden olsalar da belediye yönetimine güven duyan vatandaşlarımız da sabırlı. Birileri entrika üretmeye devam etsinler, birileri dünkü şaibelilerle kol kola yürümeye devam etsinler. Onlara sesleniyorum. Sakın birbirinizden ayrılmayın. Çünkü sizi bir kere daha toplu olarak sandığa gömeceğiz. Bundan eminiz. İstedikleri kadar bir araya gelsinler, istedikleri kadar entrika üretsinler, hepsinin üstesinden geleceğiz. Bize verdiğiniz desteğe teşekkür ediyorum. Nasıl 9,5 ay önce arkadaşlarımızın yanında olduysak, bugün de bu arkadaşlarımızın yanındayız. Biz arkadaşlarımıza kefiliz. Yarın başka bir arkadaşımızsın başına bir şey gelirse, hepinizin kefiliyiz. Çünkü biz bir ekibiz ve tek amacımız Kuşadası halkına layıkıyla hizmet etmek. Bizim bundan başka amacımız yok. Bizim dünküler gibi bir niyetimiz, hesabımız yok. Ama biz Kuşadası halkından, artan desteğinden eminiz. Tek ricam var. Çok dedikodu üretiyorlar. Bizlerle ilgili her gün anlamsız dedikodu üretiyorlar. Yalan söylüyorlar. Her sözlerinde yalan ve entrika var. Bize bunları açıkça sorun. Biz kendimizden eminiz, o yüzden aranızda gezebiliyoruz. Son üç yılımız çok zor geçti. Ama iki yılımız artık daha rahat geçecek. Ondan sonra bir beş yılı daha beraber geçireceğiz.”

AHMET KİREÇ: “ONURUMUZ KIRILDI”
Göz altına alınarak onurlarının kırıldığını açıklayan Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Kireç ise neden göz altına alındığını bilmediğinin altını çizerek, “İnanın orada yaşadıklarımız gerçekten onur kırıcıydı. Ve yine inanın neden gözaltına alındığımı hala bilmiyorum. Basın yazdı, televizyonlar haber olarak verdi. Basın neden bu kadar üzerine gitti anlayabilmiş değilim. Bugün hepimiz salıverildik. Ama bugün bana bir şey gurur verdi. Şu anki karşılama bana büyük gurur verdi. Beni 4 gün boyunca İzmir’de yalnız bırakmayan aileme ve dostlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

YUSUF ATAK: “SABAH SÜTÇÜ BEKLERKEN POLİS GELDİ”
Kuşadası Belediyesi Mali İşler Müdürü Yusuf Atak ise sabah sütçüyü beklerken kapılarına polis geldiğini belirterek, “Bunun sebebini anlamadık, ama orada anladık. Tek sebebi bu memlekette deve güreşi düzenlemek, başka sebebi yok. Bunun için bizi de sizi de üzdüler. Sizden özür diliyorum” dedi. Kuşadası Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Fidandal da şunları söyledi: “Kader diyelim. Göz altına alındığımız saatten itibaren bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür diyorum. Allah kimseye böyle bir kabus yaşatmasın “