O zat gittiği her yerde mağduriyet kisvesi altında barış diyor, özgürlük diyor, demokrasi diyor, hak diyor, hukuk diyor. Peki bu molotoflar nedir? Kimi yakacaksınız, nereyi yakacaksınız?” dedi.
 
Erdoğan Adıyaman ve Mardin mitinglerinde özetle şunları söyledi:
 
Serap ders olsun
 
- “Bazı yazarlar ağız birliği yapmışlar, ‘Başbakan BDP’ye karşı çok sert’ diye her gün yazıp çiziyorlar. Ben, polis katillerine mi müsamaha göstereceğim? Çocukların, kadınların olduğu arabaya saldıranlara mı müsamaha göstereceğim? 13-14 yaşında çocukların yüzlerini yakanlara mı müsamaha göstereceğim? İmam katillerine mi müsamaha göstereceğim?
- BDP’nin sırtını dayadığı yer neresi? Terör örgütü. Sırtını oraya dayıyor. İstanbul’da BDP’nin bir seçim bürosunda, daha doğrusu bir bağımsız adayın seçim bürosundan onlarca molotof çıktı. O seçim bürosunu kullanan zat, gittiği her yerde, mağduriyet kisvesi altında barış diyor, özgürlük diyor, demokrasi diyor, hak diyor, hukuk diyor. Peki bu molotoflar nedir? Kimi yakacaksınız, nereyi yakacaksınız? Barışı böyle mi getireceksiniz? Molotofla demokrasiyi aynı kefede nasıl tartacaksınız? İstanbul’da, bir belediye otobüsünde yakarak öldürdüğünüz Serap kızımız size ders olmayacak mı?
 
Hitler’e el pençe 
 
- Biz en başından itibaren altını çizerek net bir şekilde ifade ettik. Bir, İsrail hükümeti özür dileyecekti. İki, ailelere tazminat ödeyecekti. Üç, Gazze’deki ablukayı kaldıracaktı. Bu şartlarımız yerine gelmediği müddetçe, bizim İsrail hükümetine tavrımız asla değişmeyecekti.
- Kılıçdaroğlu, ‘Ben olsaydım, İsrail’le ilişkilerin bozulmasına izin vermezdim’ diyor. O doğru, çünkü İsrail’i ilk devlet olarak tanıyan CHP’dir. Bunlar yeri gelmiştir, Hitler’in de karşısına gidip el pençe divan durmuşlardır. Bunların ne zaman ne yapacakları belli olmaz.
 
Diş sökecekler
 
- İşkence, Ak Parti hükümetiyle birlikte bu ülkede sona ermiştir. Ak Parti hükümeti, işkenceye sıfır tolerans göstermiştir. Sayın Kılıçdaroğlu, ‘dişlerini sökeceğim’ diyerek, aslında geçmişinizi mi hatırlıyorsunuz? Zira sizin iktidarlarınız döneminde, bu ülkede işkenceler yapılmış. Ne Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ne de ahalisinin bu ülkede işkence yapmasına asla gözyummayız, müsamaha göstermeyiz. İşte bunların demokrasiden anladığı bu. Bunlar diş sökerek, eziyetle, işkenceyle iktidara gelmenin hevesi içindeler.
 
Mardinwood
 
- Amerika’da nasıl Hollywood, Hindistan’da nasıl Bollywood varsa Mardin’de ‘Mardinwood’ olacak. Hava Radar Üssü’nü taşıyacağız ve Mardin kalesini onaracağız. Mardin’e bir müjdeyi daha açıklamak istiyoruz. Bir ilin büyükşehir olması için 750 bin nüfusa ihtiyacı vardır. 6 bin eksiğimiz var. 2013 Mart’ına kadar zannediyorum ki Mardin 750 bini yakalayacak. En az 3 diyorum, ilerisine karışmam zaten. Bu hızla giderseniz bu işi bitirirsiniz.
 
Adıyaman tokalaşması
 
Başbakan Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’la birlikte partisinin Adıyaman mitinginde vatandaşları selamladı. Erdoğan, polislerin arasından kendisine ellerini uzatan vatandaşlarla da tokalaştı.  Erdoğan’ın sözünü ettiği molotof kokteyller polis tarafından böyle sergilenmişti.
hürriyet