İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında oyunun bazı bölümlerindeki olumsuzluklara rağmen iyi işler yaptıklarını belirten Şenol Güneş, "Oyunun son bölümünde santrfor tacı atıyor sağ bek golü kovalıyor ve golü yiyoruz. Demek ki disiplinden kopmuşuz.
 
İkinci yarı atak yapan pozisyonları bulan taraftık. Rakip berabarliğe razı, 'atarsak atarız' düşüncesindeydi. Burada bıraktığımız oyuncuların tempo yapamadığı bir maç oldu. Kaybedilecek maç değildi, kazanabilirdik. Gol atamayınca direnç de artınca rakip de bunu iyi kullandı" dedi.
 
Tarihi Inter galibiyetinin İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında alınan yenilgide rol oynayıp oynamadığı sorusuna Güneş, "Konsantrasyon eksikliği, yorgunluk sebep olabilir. Türkiye'de saha sonuçlarıyla düğün-bayram fazla yapılıyor. O maç orada kaldı. Inter'e de yenilebilirdik.
 
Manisa maçını kaybetmeye yakın taraf değildik, bu maçı da. Ama Inter maçını kaybetmeye yakın taraftık. Daha tempolu oynamalı daha, daha fazla pas yapmalıyız. Bazı oyuncularımız fizik ve düşünce olarak istediğimiz seviyede değiller" cevabını verdi.
 
Avcı: "Hedef takım haline geldik.."
 
İstanbul Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Abdullah Avcı ise Trabzonspor karşısında aldıkları galibiyetle hedef takım haline geldiklerini söyledi.
 
Avcı, "Bir ilki daha gerçekleştiridik. Trabzonspor'u yenemiyorduk. Sezona iyi başladık. İyi bir futbol takımıyız. Trabzonspor'u tebrik etmek istiyorum. Türk futbolunun sıkıntı yaşadığı süreçte Türk futbolunun Avrupa'da var olduğu gösterdiler. Tebrik ediyorum.
 
Oyunu sertleştirmiyor, kimse için çalışmıyor, kimseyi kandırmıyoruz. Ligin ateşi yükseldikçe sıkıntılar sataşmalar başlıyor. Kimse rakibi, rakibin futbolcusunu eleştirmesin.
 
Oyun dengedeydi. 55'ten sonra baskı yedik, basit top kayıpları yaptık. Gol çok doğru bir dakikada geldi. Oyun mücadele açısından tatmin etti. Hedef takım olduk işimiz zorlaştı" dedi.
 
Galatasaray'ın ardından Trabzonspor'a da gol atan Pierre Webo'yla ilgili soru üzerine Avcı, "Webo kariyerli bir oyuncu. 8 sene İspanya'da oynadı. Kamerun Milli Takımı'nda oynadı. 1 senedir takip ettiğimiz bir oyuncuydu. İyi başladı iyi gidiyor. Bizim için sevindirici.
 
Yıllık 750 bin alıyor, bonservisi de o civarda. Kamerun'da Eto'o'dan sonra en çok gol atan oyuncu. Parasını 2 maçta çıkarmış gibi gözüküyor"  ifadelerini kullandı.
 
Abdullah Avcı, Doka'yla ilgili olarak da, "Doka, 2 senedir takip ettiğimiz futbolcuydu. Özel bir oyuncu. Türk futboluna yeni yüz kazandırmaya devam edeceğiz. Trabzonspor'a Şampiyonlar Ligi'nde başarılar diliyorum. Oyuncularımı yaptıkları mücadeledek dolayı tebrik ediyorum" dedi.