Geride kalan 16 maçta Abdullah Avcı, Medipol Başakşehir'in başında  sahaya çıkarken, Şenol Güneş, Trabzonspor, Bursaspor ve Beşiktaş'ın teknik  direktörü olarak meslektaşına karşı mücadele etti.
 
İki teknik adam arasındaki rekabette yapılan 16 maçın 5'inde Şenol  Güneş'in takımları sahadan galibiyetle ayrılırken, 7 maç beraber bitti ve 4  mücadelede de Abdullah Avcı galibiyet sevinci yaşadı.
 
Şenol Güneş'in takımları bu maçlarda 20 gol atarken, Abdullah Avcı'nın  ekibi 15 golle buna karşılık verdi.
 
İlk randevu Türkiye Kupası'nda
 
Abdullah Avcı ve Şenol Güneş ilk kez 3 Şubat 2010'da o dönemdeki adı  İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan Medipol Başakşehir ile Trabzonspor arasında  oynanan Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında karşı karşıya geldi.
 
İstanbul'da 1-1 sona eren mücadelenin 1 hafta sonra oynanan rövanşını,  Trabzonspor 1-0 kazanarak adını yarı finale yazdırmıştı.
 
İki teknik adam, 2014-2015 sezonunda ise Türkiye Kupası'nda son 16  turunda karşılaştı. Şenol Güneş'in başında bulunduğu Bursaspor, Abdullah Avcı'nın  yönetimindeki İstanbul ekibini, normal süresi 0-0, uzatma bölümü de 1-1 sona eren  karşılaşmada, penaltı atışları sonucunda 4-3 mağlup ederek çeyrek finale  yükselmişti.
 
Medipol Başakşehir-Beşiktaş dönemi
 
Abdullah Avcı, Medipol Başakşehir'in ve Şenol Güneş de Beşiktaş'ın  başındayken 8. kez karşılaşacak.
 
Avcı, geride kalan 7 maçta 3 kez kazanırken, Güneş 1 galibiyet elde  etti. Üç karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
 
Bu maçlarda atılan gol sayılarında da Abdullah Avcı'nın takımının  üstünlüğü bulunuyor. Medipol Başakşehir bu maçlarda 9 gol atarken, kalesinde 7  gol gördü.
 
Avcı son 6 maçta kaybetmedi
 
İki teknik adamın rekabetinde son maçlarda Abdullah Avcı'nın üstünlüğü  görülüyor.
 
Avcı, Şenol Güneş'e karşı oynadığı son 6 maçta ise yenilgi görmedi.  Abdullah Avcı, Şenol Güneş'e karşı oynadığı son 6 maçta 3 galibiyet ve 3  beraberlik elde etti.
 
Bu maçlarda Avcı'nın ekibi 9 gol atarken, kalesinde ise 5 gol gördü.