Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa'ya 2-1 mağlup oldukları maçta istedikleri oyun tarzını ortaya koyamadıklarını söyledi.

Güneş, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, kaybettiklerini ve üzgün olduklarını vurgulayarak, "Daha üzgün olduğumuz olay var. Maalesef bugün de elim olay oldu. Türkiye'yi yasa boğdu. Türkiye hak etmediği saldırılar yaşıyor. Ölenlere rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Yapanların aynı acıyı yaşamasını istiyorum. Allah onlara da aynı acıları yaşatsın. İnşallah bu son olur." dedi.

Kasımpaşa karşısında oyun bakımından sahanın hakimi olduklarını anlatan Güneş, "Rakibin savunma yapmasını bekliyorduk. İlk yarı pozisyon vermeden golü attık. Kontrol bizdeydi. İkinci yarının başında hiç beklenmeyen, iki şok golle geriye düştük. Bu bizi tepkiye götürdü ama istediğimiz oyun tarzını, üretkenliğini ortaya çıkarmadı." diye konuştu.

"HEPSİ EKSİK OYNADI"
Rakiplerinin kazanma isteğinin kendilerine sonuç getirdiğini anlatan tecrübeli teknik adam, şunları kaydetti:

"Yeteneğimiz istekle birleşmeyince kaybettik. Bu şekilde kaybetmek üzüntü verici. Yerleşik düzende goller yedik. Hücumda çok hamleler yaptık. Bizim için kötü sonuç. Bütün oyuncular kazanmak için tepki ortaya koydular ama geç oldu. Hafta arasındaki maçta forma giymeyen oyuncuların tempolu oynamasını isterdim. Bu benim için hayal kırıklığı oldu. Sadece öndeki oyuncularını kontrol etmekte zorlandık. Beceriyle istek tam bütünleşmedi. Mesele birinin oynayıp oynamaması değil. 'Kim iyi oynadı?' derseniz, 'Hepsi eksik oynadı.' derim. Hiçbirinin kendi değerinde oynadığını düşünmüyorum."

"A2'DEN OYUNCU OYNATSAM..."
Oyuncu değişikliklerinin de istedikleri sonucu getirmediğini aktaran Güneş, "Kime forma versem, hatta A2'den oyuncu oynatsam böyle oynardık. O kadar rahat pozisyonlar vardı ki savunmada kalmalarına rağmen bunları değerlendiremedik." şeklinde görüş belirtti. 

"HEPİMİZ PAY ÇIKARACAĞIZ" 
Güneş, transfer konusundaki soru üzerine, "İleriye dönük konuşmak istemiyorum. Bu maçta olumsuz durum çıktı. Hepimiz pay çıkaracağız. Demek ki maça iyi hazırlanamadık. Yorulmasın diye hafta içinde oynatmadığımız bazı oyuncularda tempo göremedik. Bir maçta 'O kötü, bu kötü' dersek haksızlık olur ama hepsi sezon başından beri değerlendiriliyor. Şartlara, eldeki oyunculara, alınacak oyunculara bakılıp değerlendirilir." ifadelerini kullandı.

QUARESMA-OĞUZHAN GERGİNLİĞİ...
İlk yarıda Ricardo Quaresma ile Oğuzhan Özyakup arasında pas verme konusunda yaşanan gerginliğe değinen Şenol Güneş, "İkisi de verimli oynamadı. Verimsiz oyuncunun gerginliği olacaktır. Aboubakar, Cenk Tosun, Quaresma, Oğuzhan'dan gol bekliyoruz. Pas alışverişine bağlı gerginlik olur. Sahada kalır." değerlendirmesinde bulundu.


Vincent Aboubakar'ın bir sıkıntısının olup olmadığı sorusuna Güneş, "Oyuncuya görev veriyoruz, yapmaya çalışıyor. Herkes sorumlu, başta ben. Takımı ben sahaya sürüyorum. Onlara görev veriyoruz. Yaparlarsa devam ederler, yapamazlarsa değişir." yanıtını verdi.

"AKYAZI'YA İSMİM VERİLMESEYDİ MEMNUN OLURDUM"
Trabzon'daki Akyazı Spor Kompleksi'ne adının verilmesinin hatırlatılması üzerine Güneş, "Benim dışımda gelişiyor. Orada doğdum, büyüdüm. Beklentim yok. Verilmeseydi memnun olurdum, verildiyse rahatsızlık hissetmem. Buna itirazı olan biri varsa onun isminin verilmesine daha memnun olurum." diyerek sözlerini tamamladı.